Снимка: septemvri.org

Съдът в Пазарджик остави без уважение искането на прокуратурата за вземане на най-тежката мярка за неотклонение - "Задържане под стража", на председателят на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков, който е обвинен по случая с убийството във Виноградец.

Съдът го пусна под "домашен арест".

Още по темата

Влайков е обвиняем за това, че на 31 август срещу 1 септември тази година в с. Виноградец при държане на огнестрелно оръжие не е взел необходимите мерки за сигурност, предоставил е оръжието на дете, в резултат на което е последвала смъртта на Наско Тонкев.

Според съда на този начален етап на разследването не може да бъде категорично изведено, че Влайков е предоставил огнестрелното оръжие на детето, поради наличието на множество противоречия по делото. Съдът прецени, че няма реална опасност обвиняемия да се укрие, да извърши друго престъпление или да повлияе на разследването.

Мярката може да се обжалва в тридневен срок.

Окръжният прокурор на Пазарджик Васил Малинов подчерта по време на съдебното заседание, че 6-годишното дете, по време на разпита пред съдия, е казало, че пистолетът му е предоставен от "човек с кожено яке". Единственият човек с такова яке по време на празненството е бил Лазар Влайков. Детето също така твърди, че то е изстреляло фаталния куршум по собственикът на заведението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase