Снимка: Булфото, архив
fallback

Жителите на сливенското село Драгоданово излязоха на протест с искане за закриване на интернат за деца с противообществени прояви. Освен това те събират и подписка, с която настояват да се сложи край на съществуването на дома в селото им.

Местните са категорични, че дете от интерната е виновно за смъртта на 63-годишен мъж, чийто обезглавен труп бе намерен на 6 май. Според полицията обаче жертвата е разкъсана от диви животни.

Oще по темата

Жителите на Драгоданово настояват, че става дума за престъпление, а властите прикриват случая.

Зам.-директорът на интерната Маринов пък смята, че и дума не може да става за убийство, защото децата излизали на разходка в селото само с възпитател.

В Драгоданово живеят около 600 човека, а в подписката с искане за затваряне на интерната към момента са се включили 110 души.

Един от тях е Владимир Велев, който обвини децата, че хвърлят камъни по възрастните хора, чупят паметниците на гробището, влизат в къщите им, за да крадат.

"Всичко се обърна на публичен дом, положението е извън контрол", оплака се той пред Нова тв. 

Според зам.-директора на интерната обвиненията от местните не са основателни. В дома живеели 35 деца, пет от които момичета, на възраст от 12 до 16 години.

"Техните противообществени прояви са скитничество, просия и кражба на шоколади, нищо по-сериозно", защити ги той и допълни, че стриктно спазват правилника на интерната и са под професионалните грижи на учители и възпитатели.

За местните обаче това не е интернат, а инкубатор за престъпници.

Кметът на Драгоданово Станчо Станчев, който е бивш разследващ полицай, разказа, че според първоначалната версия намереният мъртъв Георги Кънев е загинал, падайки върху счупен кинескоп на телевизор.

Починалият е бил кротък човек и не бил имал нищо общо с децата.

Зам.- директорът на дома пък обясни, че детето, което се натъкнало на трупа, е на 12 години и го е направило съвсем случайно.

"При организирана разходка от възпитателя, е отскочило до къщата да си взема торбичка, за да си набере сливи и го е намерило в къщата", каза той.

"Какви плодове по това време на годината ще бере", риторично обаче попита мъж от селото.

"Претупват се нещата, това е убийство и се прикрива, за да не се закрие интерната, ние като сме на село - дайте да ни ядат кучетата, както се казва", разгневи се той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Неа

преди 7 години

Една позната работеше в този интернат и мога да кажа че престъпленията не са само джебчийство и т.н . Има изнасилвачи и др . Разказвала ми е за случай в който са скъсали сутиена на възпитателка за да я опипват . Как директора би коментирал тези случай ?

10

Анонимен

преди 7 години

Спънал се човека в къщата, използвана за проституция от чаветата, нанизал се на счупен кинескоп и главата му отхвърчала в съседния двор....айде стига толкова евротолерастия, може да сме прости българите, ама чак толкова глупави не сме

9

Peyo

преди 7 години

Zabravilo si e plikchetata v kushtata deteto.

fallback