Снимка: архив, Булфото
fallback

Ексграничният полицай Михаил Цонков заяви, че не разбира в какво ги обвиняват, а в материалите по делото, с които са се запознали, няма представени никакви доказателства.

Oще по темата
Неговите колеги - Николай Костов, Живко Петров и Николай Попов също заявиха, че отказват да дават обяснения на този етап, защото не разбират в какво са обвинени, предаде "24 часа".

Бившият граничен Цонков и тримата му колеги, които са настоящи служители на МВР, са обвинени от Тежкия наказателен съд в Къркларели за смъртта на турския рибар Ялчин при инцидент край Резово, който стана преди 9 години.

"По делото нямаше приложено каквото и да е доказателство, което пречи ние да организираме защитата си. Не можем да разберем точно в какво ни обвиняват. На места в делото се посочва, че става дума за умишлено убийство, а на други - за убийство по непредпазливост", коментира адвокат Росен Кожухаров, който защитава Цонков и още двама негови колеги.

Оттук нататък се очаква реакцията на турската страна. Протоколите от днешното заседание в Бургас ще бъдат изпратени в правосъдното министерство, а оттам в турския наказателен съд Къркларели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Невинни!

преди 7 години

Има не само Решение на българския съд, но и на съда в Страсбург, че Граничарите са изпълнявали СТРИКТНО задължението си за ОПАЗВАНЕ границите на РБългария.( Пратете един журналист( под прикритие(Е>Йончева) да лови риба в ТУРСКИ териториални води, да НЕ СЕ подчини на турските граничари и да ги НАПАДНЕ с харпун!) да видм какво ще се СЛУЧИ на българския бракониер, неподчиняващ се и НАПАДАЩ да убие турски граничари.)Нека компетентните лица, занимаващи се с правораздаване да се произнесат.

27

Анонимен

преди 7 години

Аллахакбаровците на дъното при рибите. Най-доброто място за тях. Една полза ще има, ще нахранят рибите.

26

Анонимен

преди 7 години

Аз ако бях на мястото на граничарите, всички мюмюни щях да пратя в морето заедно с изтърбушеното им корито. Нагли фе---сове, наши води ще нападат граничарите ни защото са убедени, че сме Меки Марии. Как не са го изпратили за храна на рибите всички не знам. Това ако са руснаците, един жив няма да оставят. Така постъпиха с пирати от Сомалия. До един и в океана. Дано Тиквара не ги предаде, защото е продажник. Подла и страхлива душица!

fallback