Снимка: архив, Булфото

Ексграничният полицай Михаил Цонков заяви, че не разбира в какво ги обвиняват, а в материалите по делото, с които са се запознали, няма представени никакви доказателства.

Още по темата
Неговите колеги - Николай Костов, Живко Петров и Николай Попов също заявиха, че отказват да дават обяснения на този етап, защото не разбират в какво са обвинени, предаде "24 часа".

Бившият граничен Цонков и тримата му колеги, които са настоящи служители на МВР, са обвинени от Тежкия наказателен съд в Къркларели за смъртта на турския рибар Ялчин при инцидент край Резово, който стана преди 9 години.

"По делото нямаше приложено каквото и да е доказателство, което пречи ние да организираме защитата си. Не можем да разберем точно в какво ни обвиняват. На места в делото се посочва, че става дума за умишлено убийство, а на други - за убийство по непредпазливост", коментира адвокат Росен Кожухаров, който защитава Цонков и още двама негови колеги.

Оттук нататък се очаква реакцията на турската страна. Протоколите от днешното заседание в Бургас ще бъдат изпратени в правосъдното министерство, а оттам в турския наказателен съд Къркларели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase