Снимка: flickr

Пътните полицаи ще спират автомобили с махнати гърнета или преправени двигатели, пише "Труд". Става дума за коли, чиито собственици умишлено са увеличили мощността им. Те също ще бъдат спирани от движение до отстраняване на нередностите. Според катаджиите това ще е по-ефективно от глобите.

Още по темата

Още вчера седем коли са спрени от движение в понеделник заради изкуствено затъмнени стъкла, съобщи главен инспектор Калоян Драганов от КАТ-София.

Пътните полицаи периодично правят хайки за нефабрично слънцезащитно фолио, залепено отвътре на панорамното или на предните две странични стъкла. Глобата е само 20 лв., но за това нарушение се прилага и принудителна административна мярка (ПАМ) временно спиране от движение. След плащане на глобата и отстраняване на фолиото колата отново може да си продължи по пътя.

"Затъмняването е опасно не само заради намалената видимост, а и защото при катастрофа фолиото не позволява на стъклата да се натрошат на дребни парченца и стават по-опасни за водача и пътниците", обясни Драганов.

Само преди по-малко от месец след бой на Околовръстното шосе, нанесен на столичанин от трима гардове на Ивайло Борисов-Ториното, ченгетата от цялата страна бяха изкарани да проверяват т.нар. кортежи на мутри. На 11 март от МВР съобщиха, че в София са били проверени 850 коли, от които 4 са били със затъмнени стъкла. Не бе уточнено дали колите са спрени от движение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase