Снимка БГНЕС, архив

Мъж е задържан за опит за изнасилване на 11-годишно дете в центъра на Мездра. Нападението било извършено по светло, в близост до сградата на Общината. Въпреки че мястото е оживено, нападателят успял да избяга и да се укрие в друг град на повече от 200 км.

"На 20 май около 19 часа е получен сигнал в РУ Мездра за извършени блудствени действия срещу малолетно лице. Случаят незабавно е докладван на прокуратурата. Дадени са указания за неотложи действия и незабавно установяване на извършителя на престъплението. Мъжът е от Берковица, но е открит в Пловдив”, съобщи заместник-районният прокурор на Враца Емилиян Костов, пише "Марица".

Той подчерта, че по случая са работили над 70 полицаи от три дирекции.

"Извършителят е 37-годишен. Пътувал е с влак, който е имал престой в Мездра. Отивал е към Бургас. Слизайки от композицията, за да си купи нещо за хапване, мъжът извършва това грубо и дръзко деяние. Няма данни лицето да е с психични проблеми", обясни Костов.

"Детето беше много разстроено. Крещеше по телефона на баща си: ”Татко, ела да ме вземеш. Един се опита да ме изнасили", разказа Антоанета Маринова, която е намерила детето след нападението.

"Нападателят не е осъждан. Няма криминални прояви. Задържан е за 72 часа. Внесено е искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение. Лицето е привлечено към наказателна отговорност за блудство с малолетно лице. За това престъпление законът предвижда лишаване от свобода от 1 до 6 години. Ще бъдем безкомпромисни към извършители на такива престъпления" категоричен беше районният прокурор.

По думите му детето в момента е по-добре. С него работят психолози и се вземат мерки за защита.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase