Снимка: архив Булфото

Няма открити снимки и видеозаписи на сцени на насилие в телефоните на незаконните емигранти, задържани в района на град Средец на 15 октомври, съобщи Агенция "Фокус". 9 следователи и двама прокурори от Окръжна прокуратура-Бургас извършват интензивни следствени действия. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Още по темата

Разследването на инцидента, при който нелегално влязъл в страната бежанец загина, се провежда под ръководството на Окръжната прокуратура в Бургас. До момента са извършени три огледа на местропроизшествието.

Вълкан Хамбарлиев е разпитан като свидетел по делото. Разпитани са и неговите колеги - двама служители на "Гранична полиция". Разпитани са и 47 чужди граждани, в присъствието на съдии от Окръжния съд.

Назначена е съдебно-медицинска експертиза за установяване причините за смъртта на чуждия гражданин. Назначена е балистична експертиза, дактилоскопна експертиза, техническа експертиза и две физикохимически експертизи.Заключенията на назначените експертизи до настоящия момент не са изготвени.

Липсват данни и доказателства за наличие на снимки и видеозаписи на сцени на насилие в телефони, държани от незаконните емигранти.

Към доказателствата по делото са приобщени два телефона. При извършения външен оглед на телефоните е установено, че единият от тях няма камера.

Установяването на наличните в телефоните контакти, съобщения, клипове и др. се осъществява чрез техническа експертиза. Следствените действия продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase