Снимка: Булфото

Няма повдигнато обвинение срещу служителя на МВР Вълкан Хамбарлиев, който в четвъртък вечерта простреля 56-годишен чужденец под Аврамов мост край Средец.

"Към момента не са готови назначените експертизи", съобщи пред "Труд" окръжният прокурор на Бургас Калина Чапкънова, която води разследването. То е образувано за убийство при превивишаване пределите на неизбежна отбрана, извършено от длъжностно лице.

Още по темата

Днес до края на деня показания ще дадат и останалите 34 души от групата.

Според неофициална информация афганистанците разказвали, че загиналият 56-годишен мъж е техен водач.

В раницата му били намерени два мобилни телефона, в които имало клипове и снимки с насилие. И в други апарати на мъже от групата се виждали подобни сцени, но те твърдяли, че бягат от това насилие.

Вчера премиерът Бойко Борисов определи инцидента на границата като случайност.

"Просто нелепа нещастна случайност, никой не е искал да убие човек, така че нито са за медали, нито са за оставки, нито да продължава да се коментира по този начин инцидентът. Патрулът е действал така, както е трябвало, но 50 срещу трима е доста неравно", коментира той.

Жителите на град Средец обаче са твърдо на страната на граничаря Вълкан, когото смятат за герой. Стотина души го защитиха и в столицата пред храм-паметника "Св. Александър Невски" по време на протест срещу приемането на бежанци у нас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase