Затвореният комплекс във "Витоша". Снимка: bTV
fallback

След като разбрахме за "селската къщичка" на пазарджишкия кмет Тодор Попов, който отрича да притежава луксозна собственост, се появиха нови информации за условията, в които той и близките му живеят.

BTV сега разкри, че семейството на градоначалника се шири в луксозен затворен комплекс с басейн в столичния квартал "Витоша". Цените на имотите тук започват от 900 евро на квадрат.

Там той има два апартамента от по 100 квадрата и два гаража, като жилищата са обединени в едно.

Oще по темата

Справка в Имотния регистър показва, че въпросните два апартамента с гараж са собственост на фирма "Заводски строежи" – Пазарджик, която изпълнява множество обществени поръчки за милиони левове в града. Тя е построила автогарата, ремонтира улици, детски площадки, а и купува апетитни общински имоти в Пазарджик.

Портиерът потвърждава, че съпругата на кмета - г-жа Силвия Попова живее на адреса във "Витоша".

"Моля ви съответно да не ми нарушавате личното пространство и да звъните. Каквото има, има си разследващи органи те ще си установят... И наистина не пристъпвайте натам, защото това вече е нарушение", е нейният коментар за имота.

Консултантът Стефан Стоянов, който управлява счетоводна и правна кантора, разтълкува счетоводните отчети на всички компании на семейството на кмета на Пазарджик, като обръща внимание, че две от фирмите реализират печалби без никакви разходи.

"Две от фирмите имат нула разходи за дейността, нямат материални активи и реализират за този период само приходи в десетки хиляди лева всяка една от тях. Това е възможно при специфични дейност, като комисионерски сделки", твърди той.

Друга особеност на тези две фирми е, че нямат персонал, нито офиси: "Нямат разходи за персонал, осигуровки, офиси, консумативи, суровини или каквито и да било други разходи".

Третата фирма - ТУМОРОУ, еднолична собственост на съпругата на кмета, също има необичайна бизнес практика, показва анализа на консултанта. Тя има едва 8 хиляди приход от дейността си за последната отчетена година. Но е взела 100 хиляди лева кредит, който е даден за заплати на собственика.

Или, иначе казано, г-жа Попова е взела фирмен заем, който си е дала като заплата, а фирмата остава на загуба със 100 000 лева.

"Странното тук е нещо друго - че тя има нула разходи, освен разходите за заплати. Нула активи, нула разходи, малко необичайно изглежда", откровен бе Стоянов.

Счетоводителите откриват и един доход от 2012 г., чиито източник не е ясен – заплата на г-жа Попова от над 200 000 лева, изплатено от друго дружество, което не е нейно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

139

Анонимен

преди 8 години

С една дума ГЕРБ!!! Групировка за едро разграбване на България!

138

Анонимен

преди 8 години

Да направят и на Тотев в Пловдив - ненакрадоха се!!! То не са хотели и частни къщи за милиони!

137

Анонимен

преди 8 години

Да се разследват всички досегашни кметове!! А не Цветонов , да ни представя стари кандидати за нови и ние баламурниците да гласуваме за тях ,криейки се зад гърба на Бойко!~?

fallback