Снимка: БТА
fallback

Общините нямат достатъчен капацитет и техническа обезпеченост за справяне при по-сериозни бедствия и обявяват бедствено положение, за да могат да получат помощ от държавата. Това коментира по повод ситуацията в Южна България Тодор Попов като председател на Националното сдружение на общините, цитиран от БТА.

Oще по темата

Той посочи, че метър и половина снежна покривка се преодолява трудно, дори при добра организация и техника.

Според Попов местната и централната власт "гледат в една посока", когато се говори за преодоляване на бедствията.

Той изрази надежда, че в бъдеще ще бъде отделен по-голям финансов ресурс за превенция на бедствените ситуации и обезпечаване на техника за реакция.

"Не бягаме от отговорност, но при бедствия основната отговорност е на държавата", каза още Тодор Попов.

Той допълни, че при срещи с представители на българските правителства общините са настоявали за отделяне на по-голям ресурс за превантивни дейности, но по думите му "опасността се подценява, докато не ни дойде на главата".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 9 години

До 111111111111111я виж тук бе ***.dnes.bg/stranata/2015/03/10/rotorni-snegorini-boriat-nevijdani-prespi-v-rodopite.256876

23

КИРО

преди 9 години

А от властта им отговорили: " ами е.бете се, за да имате" . Кметчета, не знаете ли как стават работите, обещавате, че ще върнете половината и веднага ще ви изпратят крупна сума. А как ще ги оправдате, че сте ги изхарчили вие знаете, не сте малки. Аре действайте

22

пингвин

преди 9 години

Кметове към властта : Нямаме пари за бедствия ! Дайте още пари, и тях да окрадем , щото ний сме най - голямото бедствие в общините !А иначе за всякакви простотии , с които да хвърляме прах в очите на хората - пари намираме !

fallback