Снимка: БТА

Само за 30 дни на мястото в Стара Загора, където беше сгазен 4-годишният Паоло, са съставени 30 акта за навлизане в пешеходната зона. Това каза кметът на града Живко Тодоров в ефира на БНТ.

На 2 юни към 19 ч. 44-годишният Георги Сапунджиев блъсна детето, каращо колело в пешеходната зона в центъра на града. Инцидентът се случи на метри от СОУ „Васил Левски“. На Сапунджиев е повдигнато обвинение.

Още по темата
Кметът на града обясни, че инцидентът е в резултат на престъпното нехайство от страна на шофьора.

Той посочи, че има два знака, указващи наличието на пешеходна зона и забраняващи влизането на автомобили в нея. Тодоров заяви, че от общината са предприели мерки за заграждането на подобни места в града.

„Трябва да имаме ограничения вътре в себе си, за да спазваме законите“, каза още Тодоров. Той заяви, че няма как над всеки шофьор да бди полицай, който да следи дали законите се нарушават.

Лина Борисова, директор на СОУ „Васил Левски“, намиращо се в близост до мястото на инцидента, коментира, че такива нарушения са ежедневие. По нейни думи законът се погазвал и от родители. „Нарушителите не смятат, че на тях може да им се случи нещо такова и всеки бърза занякъде“, коментира още Борисова.

Живка Александрова, една от организаторите на вчерашния протест в града, заяви, че са нужни промени в законодателството. “Трябва да има страх у гражданина, склонен да наруши закона“, каза още тя.

Според нея предвидените между 3 и 10 години затвор за извършителя са твърде малко. „Трябва няколко души да бъдат осъдени на много години, с огромни парични санкции, за да може следващите да се замислят“, заяви тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase