85

azBG

преди 9 години

уважаеми коментатори, държавата е функция от мисленото на народа. Човек *** или умен, скромен или нахален, образован или не, бесепар или *** от нищо друго не разбира в своя консуматоски живот освен от това да му вземеш парите и богатството (в случая голяма кола у нас се смята, че си много богат) от друго не разбира. Няма какво тук да ми се обяснява какво е в САЩ, Канада, Франция и прочие страни спазвали закона. Там спазват щото знаят, че се плаща глоба или затвор. Така се гради гражд.съзнан

84

канадеца

преди 9 години

В БГ децата са кът.И без това вече не се раждат,че ги и избивате.Ужасяваща тратегедия!Поведението на водача прегазил детето е отчавайщо идиотско.Да блъснеш дете и вместо да слезеш да му помогнеш да тръгнеш да блъскаш баща му обвинявайки го,че не е опазил детето си е...нямам думи.Не,че тук в Канада няма *** по пътищата,напротив и тук не са рядкост,но хората имат респект към полицията,а самите полицаи не се церемонят кой какъв е и каква кола кара.Хванат ли те в нарушение гориш здраво.

83

Анонимен

преди 9 години

Тъжната истина е, че ние сме един стапящ се народ от полу-човеци, нищо повече...

82

55-500

преди 9 години

Основната задължение на МВР е да извършва ,,превантивна дейност,,Т.е. да предотвратява ,нарушения ,престъпленя чрез законови мерки . Да сте виждали КАТ да извършва нещо подобно ? Е чат , пат!Хилади летящи и страната МПС-та , АТВ-та ,нерегистрирани, без номера ,без тех. преглед,в окаяно положение ,да не говорим за нарушаването на Правилника , пътните знаци, скорост ит. н. И всичко това под багосклонният поглед на Държавата и МВР,което само регистрира извършените нарушения и престъпления!

81

край

преди 9 години

А да не забравяме и друго. Държавата връща ДДС за подобни джипове. Нашата държава събира ДДС върху лекарствата но джипове като този ги освобождава защото са "товарни". В Турция за подобни автомобили и джипове има АКЦИЗ. Купиш ли си такава луксозна кола даваш на държавата 30 % акциз и плащаш ежегоден висок данък. В България годишният данък за "товарен" тоарег е 20 лв. а за практична семеина кола е 100-200 лв. Народе що го търпиш това.

80

Stamat

преди 9 години

Zagrajdeniq i globi! Sled kato ne stava po drug na4in... :-(

79

край

преди 9 години

Българите се прпекланят пред силните и не уважават слабите. България е лошо място за деца, пенсионери и инвалиди. България е несигурно място за тях техните права не се зачитат и държавата не прави нищо срещу това. За българите колите са по-важни от хората. Няма друга държава по света в която да се паркира по тротоарите по детски площадки по градинки с идиотския аргумент "защото няма къде". Държава просто няма.

78

Край

преди 9 години

При Бай Тошо имаше "съобразяване на глобата с материалното състояние на нарушителя" сега вече е демокрация и го няма. То обаче действаше добре защото не е все едно дали глобяваш собственик на джип за сто бона- 20 лева или някой отруден пенсионер с голф двойка. Първия ще ти ги дава с кеф и ще си нарушава докато убие някой. Вечеобаче е капитализъм и демокрация. Дебелия с бронирания джип и многото еарбегове ти лети в насрещното защото на него няма да му стане нищо при удара с твоята фиеста.

77

st

преди 9 години

Вие бт-те сте прочетена книга не ставате за нищо.

76

Станислав

преди 9 години

Писна ми от двойни стандарти, честно! Журналистите ви говорят от екрана какво престъпление е да караш по пешеходната зона, показват подписки и т.н. а ако си пуснете рапортажа на BTV от тази сутрин ще видите във видеото, че на същата тая пешеходна зона има паркирани 5-6 буса(мнооого по-големи от Ленд Роувър Дискавъри) от телевизиите. След като си свъригха работата обърнаха на 10 метра под лобното място на детето(пак на пешеходната зона) и си отидоха. Ей това е да учиш хората на морал от екрана!

75

ЧИТАТЕЛ

преди 9 години

Убийство по непредпазливост - 1 човек, една година.Това е тарифата на българските съдии.А по-добрите дават и условно.

74

Анонимен

преди 9 години

В София дълго време се паркираше по тротоарите на уличките в центъра. Никакви "актове" не помагаха, нито скоби, нито паяци. Накрая набиха метални колове през един метър по края на тротоара и настъпи ред - хората по пешеходния тротоар, колите по асфалтираната улица. Така е в България - актове, заплахи, глоби, затвори, паяци, скоби - няма ефект. Само когато физически си възпрепятсван да минеш от някъде - само тогава се спазва непреминаването.

73

Благодарен

преди 9 години

Някой по надолу със коментара си бе написал че този човек сапунджиев е разплакал цял град!Напротив разплака цала България! Дано хората вземат поука за съзаление че трябваше така да стане и да внимават по пътищата! Дори и да сте със предимство видите ли дете намалявайте спрете !Живея във Младост 4 ,бях във кино Арена със четиригодишното ми дете, миг разсейване и то се озова на околовръстното, за щастие шофьор на камион го видя на време дори блокира движението за да може да приведе детето във безо

72

бай Петко

преди 9 години

Да бе, днес в новините по ТВ имаше изказване на д-р Стефан Шишков от МБАЛ Стара Загора, че УБИЕЦА вследствие на удара с камък по главата не си спомнял нищо. Имаше един БГ филм как един се прави на инвалид в кръчмата, но като дойде клиент, дето го познава, и като го лепна с тоягата да видиш как бързо проходи на футата... Или народната песен за болна Трена как е излекувана !

71

турчин

преди 9 години

Преди всичко трябва да се уважаваме, а това го няма и все по лошо стават взаимоотношенията между хората. Проблема е в нормативните актове и правораздавателните институции. В Швеция децата и възрастните са на почит. Казват така ,,възрастните са работили за нас децата са ни бъдещето". При нас как е. Кой трябва да се промени.

70

ne4o

преди 9 години

трябва тази даржава да се рестартира...вси4ко е наопаки ...целия ни живот...рестарт и вси4ко наново

69

someone

преди 9 години

Освен това... участвам в движението като пешеходец, шофьор, моторист и велосипедист. Всяка група вика за другите, че са калпави. Мотористите обиждат шофьорите и обратното, пешеходците обиждат велосипедистите. И въпреки, че има и много свестни хора, плявата разваля всичко.

68

someone

преди 9 години

Шофьорът не пада от Марс, той е просто... случаен БГ шофьор. Сигурен съм, че много хора (вкл. коментиращите за смърт, обесване, камъни и т.н. по-долу) правят такива простотии, но късмета засега е с тях. Милиционерът пък, събира рушветчета и затова няма усещане за наказуемост. Чак когато стане нещо фатално се сещаме. БГ шофьорът - той дава рушветчета, после *** из форумите колко е примерен. Шефът на милиционера взема своята лепта и предава нагоре. Това сме ние като цяло.Цялата риба е вмерисана.

67

Луда работа

преди 9 години

И мене ме изпраска един кълъф на заден ход днес! Не стига че даваше рязко назад да паркира, ами и не гледа в огледалата! На всичко отгоре толкова е изтрещял че и тромбите му пуснах и това за мое съжаление не се оказа достатъчно! Спира и тръгва назад от ряз...! Което пък беше още по уникално излезе и започна да вика по мен! "Не ме ли виждаш" вика! От дясно пък му излезе един урунгел и тя започна да ми се кара! Чак ми идваше и двамата да ги нашамаря но се овладях! Дойде КАТ и ги сложи в ред! Акт!

66

Питагор

преди 9 години

Ясно е че шофьора не е спазил знаците за пешеходна зона и забраняващия В2 , ама чудно ми е как така при маневрата обратен завой не е видял детето! Или то вече е било в мъртвата зона или се е загледал по някоя мацка и трагичния момент е настъпил! Нямам друго обяснение, като правиш каквато и да е било маневра трябва да се убедиш че няма да застрашиш другите участници в движението, а там са основно пешеходци и малчугани на колела! По някога обаче са минавали покрай мен и велосипедисти на скорост!