Сашка с най-малкото си дете. Снимка: Булфото

Искам Мария! Оставих я на една жена, която обеща да се грижи за нея. Не съм взела пари. От четири дни съм като луда. Искам я при мен, каза Сашка Русева, която, вече доказано, е майка на русото ангелче, открито преди десетина дни в цигански катун в Гърция.

Сашка родила Мария в Гърция и седем месеца се грижила за нея. През това време най-голямата й дъщеря се омъжила и тя трябвало да се върне, за да се грижи за децата си.

Още по темата

"Една руса жена дойде при мен и ми каза, че няма дете и да й я дам да я гледам. Пък като имам пари, да отида да си я взема. Оставих я. Прибрах се в България и после не можах да отида да си я взема. Не съм взимала пари за Мария. С доверие я дадох", сподели майката пред ТВ7.

Сашка си призна, че взема между 300 и 500 лева месечни социални помощи за децата й - десет.

Сега обаче я заплашва затвор, защото е дала детето си на друг човек и няма документи за него.

Вече е образувано досъдебно производство за това, че през 2009 г. Русева е дала съгласие за продажбата на Мария в чужбина.

Откриването на момичето предизвика силен международен отзвук и търсенето на корените й продължи близо седмица, но ДНК тестът категорично доказа – родителите на Мария са Сашка и Атанас Русеви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase