Общ преглед

Седмината пожарникари, които пострадаха при взрива на цистерна с газ на 14 август в село Езерово край Варна, днес бяха наградени на тържество в областната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението в морската столица.

Те получиха почетен знак и грамота за проявената смелост и героизъм и по повод Седмицата на пожарната безопасност. По повод празника награди получиха още четирима служители на противопожарната служба.

Двама от пострадалите пожарникари Трифон Трифонов и Красен Костов бяха категорични, че независимо от инцидента не мислят за отказване от работата си. Красен Костов бе с 23 процента изгаряния, а Трифонов с почти трета степен изгаряне на ръцете.

Още по темата

Началникът на противопожарната служба във Варна комисар Тихомир Тотев информира, че все още не е получил официалната информация от проверката на инцидента. Той бе категоричен, че пожарникарите, с риск за живота си, са успели да предотвратят втори взрив по време на инцидента.

След церемонията по награждаването, на която присъстваха министър Десислава Терзиева, кметът Иван Портних, областният управител Иван Великов, бе отслужен водосвет за здраве.

Както Dnes.bg ви информира, на 14 август влакова композиция с цистерни пропан-бутан се запали край варненското село Езерово, община Белослав. Една от тях впоследствие се взриви. При инцидента пострадаха 12 души, като най-тежко бе състоянието на Минчо Колев, който почина на 22 август.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар