Собственикът на мина "Ораново" Красимир Михайлов. Снимка: БТА

Собственикът на мина "Ораново" Красимир Михайлов каза, че е разбрал снощи, че от МВР са искали да разговарят с него и е дошъл днес на разпит във Второ РПУ – Благоевград.

На въпрос защо досега не е отишъл в мината след инцидента отпреди три дни, при който двама миньори загинаха, а други двама остават заклещени в нея, той отговори, че е разбрал за инцидента още на секундата след случилото се, но не сметнал, че е нужно да отиде и "всички да се тръшкат там, след като нищо не могат да направят".

Още по темата
"Аз не съм персонално ангажиран с мината - там има управители, инженери, специалисти, които са перфектни и по най-добрия начин провеждат това, което трябва. Моето присъствие само ще пречи", настоя той.

"Трябва в това положение да обезпечаваме финансово мината, а там дойдоха да си правят PR хора, които искат да отвлекат вниманието от това, което става на улицата", категоричен бе Михайлов.

Той определи този инцидент като много тежък и заяви, че не бива да се прави "черен PR с черните забрадки и с дечицата, които остават сираци". Красимир Михайлов добави, че поема ангажимент за издръжката на тези деца.

Босът на "Ораново" добави, че е много напрегнат и разстроен от случилото се.

По повод на изказаните от миньори, най-вече бивши, критики, че се икономисват средства за крепителни и други материали, Михайлов отговори, че това са злонамерени приказки и че не отговарят на истината.

Той увери, че всичко в мината се прави по план, имало ясно разписани правила и изисквания, които се спазват точно.

Красимир Михайлов пресметна, че в рудник "Ораново" дружеството е инвестирало над 20 млн. лева.

"Това са пари, които съм ги осигурявал", категоричен бе той и допълни, че постоянно е на загуба.

"Имаме постоянни разходи. Заплатите се плащат на хората, плаща се всичко. Няма пазари мината, но аз се боря и правя всичко възможно тези хорица да работят", каза той.

В заключение Красимир Михайлов съобщи, че ще бъдат изплатени по 50 000 лева обезщетения на семействата на загиналите миньори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase