Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова призова подалите оставка в кръвните центрове да преосмислят решението си.

„Заплатите на работещите в кръвните центрове и държавните психиатрични болници в страната са увеличени с близо 17% от 1 ноември“, напомни Атанасова, която участва в Перник във форум за Националната стратегия на България за интегриране на ромите (2012-2020).

Здравният министър заяви, че за 2013-та тези средства също са гарантирани, като с реализирането на структурни промени е възможно още увеличение на възнагражденията.

Още по темата
Почти всички работещи напускат Районния център по трансфузионна хематология във Варна. 38 лекари от общо 55-числения състав са с предизвестия за напускане заради тежките условия на труд и ниското заплащане.

Според Атанасова става дума и за националната сигурност, тъй като без тези служители центърът във Варна не може да работи.

В средата на октомври пък стана ясно, че предизвестия за напускане са подали и всички лекари и половината от сестрите и лаборантите и в кръвния център в Стара Загора.

Предизвестията им изтичат на 16 ноември. Ако до края на седмицата подалите оставка напуснат, работата на лечебните заведения в Сливен, Бургас, Стара Загора и Ямбол ще бъде блокирана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase