Изгорелият тир на пътя край Харманли. Снимка: Булфото

Свиленградчанинът Михаил Михайлов, който в понеделник причини катастрофата край Свиленград, е починал днес в болницата, съобщи заместник - директорът на ОД МВР - Хасково комисар Недан Хаджиев.

Dnes.bg припомня, че инцидентът стана на магистрала "Марица" между детелината за Гърция и входа на Свиленград.

Михайлов пътувал с "Ауди" към Харманли, като вероятно заради заспиване на водача автомобилът е навлязъл в насрещната лента и се забил челно в идващия австрийски ТИР.

При удара блокирало предното ляво колело на товарния автомобил и тежката кола навлязла в насрещното платно и се ударила в друг товарен автомобил с турска регистрация. При жестоката катастрофа тежко пострадаха шофьорът на турския ТИР и свиленградчанинът, който днес е починал.

Още по темата

Михаил Михайлов е бил с отнета книжка, а според свидетели вероятно е употребил алкохол.  Резултатите от кръвните проби обаче ще станат ясни утре.

Свиленградчанинът бе подсъдим и по дело за трафик на наркотици. Миналата година той бе задържан на ГКПП "Капитан Андреево" да превозва 27 кг хероин на стойност 5 милиона лева в автомобила си.

Междувременно днес на главния път за Турция станаха два инцидента. „Фиат Марея“ с хасковска регистрация и „Пежо“ 307 се удариха челно край харманлийското село Поляново около 14:00 часа.

Сблъсъкът стана причина по главен път Е80 да се образуват опашки.

Сръбски ТИР обаче решил да подмине километровите колони, навлязъл в насрещната лента и натиснал педала на газта. Това довело до втори инцидент на пътя. За да избегне удар с катастрофиралите коли, шофьорът на камиона, натоварен с акумулатори, пада в канавката и се подпалва. ТИР-ът както и стоката са изгорели напълно.

Движението по главен път Е80 бе затруднено около час. През това време стотици автомобили изчакваха да бъдат пропуснати от униформените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase