Михайлов (вдясно) и Илиянов пред съда. Снимка: БТА

Обвиненият в трафик на 27 килограма хероин Михаил Михайлов бе пуснат под домашен арест от окръжния съдия в Хасково Деляна Пекова.

В колата, с която Михаил се опита да пренесе наркотика, пътуваха съпругата му и двете им малки деца. Соченият за поръчител и доставчик на дрогата Илиян Илиянов остава с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Двамата бяха задържани  преди дни на Капитан Андреево.

26,950 кг хероин бяха открити в тенекии от маслини в колата на 35-годишния Михаил Михайлов.
Според прокурор Павел Жеков митничарите се усъмнили в багажа на Михайлов, защото той носел повече от позволеното количество цигари, а  тенекиите били от гръцки маслини, които той внасял от Турция. При огледа митничарите установили, че те са по леки от нормалното.

Още по темата

Михайлов разказал, че Илиян Илиянов го помолил да пренесе тенекиите през границата, но не знаел какво има в тях.
В колата пътували съпругата и двете деца на Михайлов на 5 и 9 години. Съдът реши, че  няма опасност Михайлов да се укрие или да извърши друго престъпление, защото има постоянен адрес, семейство и две деца и му наложи мярка домашен арест.

34-годишният Илиян Илиянов остава в ареста. Той има присъда от  година и половина за притежание и трафик на наркотици от 2005 година и няма постоянен адрес. Регистриран е в село Боян Ботево, но е открит в квартира в Хасково.

Антимафиотите са открили ръкавици със следи от хероин в колата му. Илиянов е разпознат от Михайлов като човека, който го помолил да пренесе пратката в България.

Определението на Хасковския окръжен съд подлежи на обжалване и протест пред Пловдивския апелативен съд в тридневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase