Снимка Марица

"Елате, убийте и нас, че да се свършва този кошмар. Митко го няма, баща му си отиде, остана да си отида и аз, че да сте спокойни".  Това каза вчера майката на убития Митко от Цалапица - Атанаска Бакалова. Тя, близки и роднини на убития младеж се събраха пред сградата на прокуратурата в Пловдив, за да кажат ясно "Справедливост за Митко", пише "Марица".

"Искаме истината. Делото на Рангел и на близнаците да бъдат приобщени в едно. Не ми беше дадено обяснение защо са разделени двете дела. Близнаците са съучастници в убийството. Никой не даде шанс на Митко да живее. Митко можеше да е жив. Това е най-страшното - да е заровен два метра под земята", коментира Бакалова.

По думите й седем души са замесени в убийството на сина й. "Те не са приятели на Митко, а на близнаците Борислав и Валентин", посочи Атанаска. Тя добави, че е отказано провеждането на нов следствен експеримент, без мотиви за отказа.

Бакалова посочи, че няма достъп до никаква информация по делата.  Около 30 души протестират пред прокуратурата с плакати и транспаранти. Майката на Митко носи плакат, на който е разпечатан цитат от бащата на близнаците от фейсбук, с който обяснява, че "си е платил където трябва".

Протестиращите скандираха "Мафия", "Аз съм Митко и няма да мълча" и "Справедливост за Митко". "Бащата на близнаците казва, че си е платил където трябва. И това е правова държава. Едни убийци да се водят укриватели. Това го позволиха прокуратурата и съда", коментираха протестиращи.  

В 09.30 часа в Районния съд ще стартира по същество делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови, обвинени в укривателство. Очаква се Рангел, който е обвинен в убийството на Митко, да бъде разпитан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase