Мястото на катастрофата. Снимка: БТА

36-годишният свиленградчанин Михаил Михайлов е шофьорът, причинил тежката катастрофа край Свиленград тази сутрин, която затвори за няколко часа магистрала "Марица".

Мъжът е бил с отнета книжка, съобщи заместник-директорът на Областната дирекция на МВР в Хасково комисар Недан Хаджиев.

Dnes.bg припомня, че около 6:00 часа тази сутрин мъжът пътувал с лек автомобил "Ауди" от Свиленград към Харманли. Вероятно заради заспиване на водача автомобилът е навлязъл в насрещната лесна и се забил челно в идващия австрийски ТИР, управляван от хасковлия.

При удара блокирало предното ляво колело на товарния автомобил и тежката кола навлязла в насрещната лента за движение и се ударила в друг товарен автомобил с турска регистрация. При жестоката катастрофа са пострадали тримата шофьори.

Най-леко се е отървал шофьорът на австрийския ТИР. Той е с наранявания по краката и главата. Прегледан е и е освободен за домашно лечение.

Още по темата

Другите двама водачи са в тежко състояние. Свиленградчанинът е със спукан далак и счупени крака. По спешност той е опериран в МБАЛ-Хасково, като далакът му бе отстранен. Състоянието му обаче остава тежко.

Шофьорът на турския ТИР е в кома. Той е със спукан череп и счупени крака.

Кръвните проби на тежко ранените шофьори ще станат ясни утре. Според свидетели обаче има съмнение, че водачът на "Ауди"-то е карал в нетрезво състояние.

Свиленградчанинът е и с висящо дело. Миналата година той бе задържан на ГКПП "Капитан Андреево" да превозва 27 кг хероин на стойност 5 милиона лева в автомобила си.

Тогава Михайлов е пътувал със съпругата и и двете си деца, които според разследващите е използвал за прикритие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase