Росица Янакиева отговори на нападките. Снимка: Булфото
fallback

Твърденията на общинските съветници от ГЕРБ в Перник за злоупотреби със средства, предвидени за ремонти след земетресението от 22 май, са абсолютно неоснователни и целят манипулиране на общественото мнение.

Това заяви в официална позиция кметът на Община Перник Росица Янакиева.

Всички данни, цитирани от общинските съветници за нерационално и безконтролно изразходване на средствата, отпуснати от държавата на Перник са опит за политизиране на обстановката в града, смята тя.

Община Перник е таксувала абсолютно всичко на цени, които са валидни за цяла България. Всеки разход е свързан с определена технология и законът не позволява монопол и типизация в строителната дейност. Съгласно него обаче- има разлика в това дали една дейност е извършвана в делничен, почивен или празничен ден. При формирането на сметките ясно трябва да бъде отчетено например- дали полаганият латекс в обектите е бял или цветен, защото цената не е еднаква и идва още от доставчика, се казва в официалното изявление.

Oще по темата
В многократно споменавания обект – Основното училище в село Драгичево, обвиненията за преместването на 15 чина срещу сумата от 1200 лв. са откровена лъжа. Тук става дума за 15 човекодни и работа по преместване на мебели, чинове и техника и връщането им обратно - работа в празнични дни, с оглед на нормалното протичане на предстоящата тогава матура, категорична е Янакиева.

Твърденията, че сградата на Основното училище  в село Кладница има 5 комина, а са изписани пари за 8 категорично не отговаря на истината. В училището има 6 комина и 4 капандури, от които пострадали и след това възстановени са 5  комина и 3 капандури.

Трудът за направата и материалите на комините и капандурите, съгласно заменителна таблица, приложена към акта, е един и същ. Мълниезащитната инсталация, поставена на същата сграда е с радиус на действие 60 метра. Тя осигурява защита на двора и сградите на училището.  Съгласно законодотелството мълниезащита се поставя на всички сгради ново строителство, както и на тези, чиито покриви се ремонтират, гласи още отчета на кмета на Перник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

БОЗО

преди 11 години

ДРЪЖ СЕ ЯНАКИЕВА, ГЕРБ МНОГО ИСКАТ ДА ТЕ СМАЖАТ, НО НЕ СА ПОЗНАЛИ. НАТРИЙ ИМ НОСОВЕТЕ НА ПРОСТИТЕ ГЕРБЕРИ

69

поля

преди 11 години

Каквито и доводи, кирливи ризи и заигравки да правят, правителството трябваше да осигури средства на хората в Перник. Става въпрос за няколко разрушени къщи..Ами какво ще стане при наистина голамо бедствие..

68

Гласоподавател

преди 11 години

няма пари защото МВР е получило от комисията допълнителен ресурс от 1 млн. лв. от началото на годината. В едно единствено решение е посочено конкретно къде ще отидат средствата, в останалите конкретика няма. На 6 март са отпуснати 68 773 лв. за "възстановяване на допълнителни разходи на структури на МВР по извънредни ситуации, възникнали през януари", и други 59 865 лв. - за овладяване на сложна зимна обстановка в периода декември-януари. Допълнително в периода октомври - март са изхарчени 1 млн

fallback