Снимка: Dnes.bg
fallback

Работна група, под председателството на министъра по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев, ще търси механизъм, по който да бъдат изградени жилища за хора от етническите малцинства, съобщи кметът на Ямбол Георги Славов.

Градоначалникът е получил специална покана за участие в заседанието, като групата има за задача да създаде работещ модел за решаване на проблема с гетата в населените места.

Община Ямбол е включена в комисията заради натрупания опит и предприетите конкретни стъпки за решаване на проблема с бл. 20 в к-с „Райна княгиня“.

Предвидените средства за изграждане на жилища са в размер на 16 милиона лева, а тяхното разпределение и определянето на общините бенефициенти  ще бъде окончателно ясно до 15 юни 2011г., но след изготвянето и съблюдаването на конкретни критерии.

Oще по темата

По думите на Славов подобен модел няма нито в България, нито в Европа.

В работната група участие са взели освен представители на държавната власт и на общините Ямбол, Пазарджик и район „Люлин“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

преди 13 години

Няма ли екарисаж в Ямбол?

67

Дедо ви.

преди 13 години

Те у наше село сме останали 2-мца българе. Сите други са рррррррооми. Не моим да разберем, тия къщя за назе ли са или единият кат се помине че остане къщата на другия. Я като си мисля че кажуват че сме българе - мнозинство. Но га ритне камбаната единия, то другия требе веке да е МАЛЦИНСТВО ДА ГО Е-А. Па отговорете ми де!

66

До 57 - Рязан ли си?

преди 13 години

Кое ти е перспективата бе господинчо. Ходиш до Турция. Дооооообре. Ади остани си там, че аман от търговци-МОШЕНИЦИ. От такива като тебе / перспективни/, сме на тоя хал. Няма образование, няма възпитание и....още да изреждам ли? Но ти господинчо, като удариш в кантара, тези 20 000 лв. стават май 40 000. То и при социализма работническата класа бе 1, а тези които творят - в Белене. И после се чудим защо Япония, Китай, Индонезия са напред. И се научи на правилен правопис.

fallback