Снимка: Булфото

Община Ямбол вероятно ще бъде пилотна по прилагане на жилищната политика за малцинствените групи, обяви министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев.

Без предупреждение той посети ОУ "Йордан Йовков" в Ямбол, където се обучават основно децата на ромското население в града.

Според него е свършена добра работа по отношение на образователната политика, но нищо в посока жилищната политика на тази група хора.

"Няма да се строят къщи на никого, а ще се подпомагат хората сами да изградят свой дом и да се създаде у тях нагласата на собственици“, подчерта министър Дончев.

Още по темата

Той пое конкретен ангажимент, свързан с главен път І-7, който отвежда автомобилния трафик до ГКПП Лесово.

След като се запозна лично със състоянието му, министърът е категоричен, че инвестиция в участъка от Ямбол до границата е необходима и още през следващата седмица ще проведе разговор с министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев за намиране на конкретно решение.

Томислав Дончев припомни отново, че само за 2010 година са усвоени 1,5 млрд. лева по 7-те оперативни програми, което е 10% от средствата за България от ЕС, и направи сравнение с предходните три години, когато са платени едва 400 000 лв. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase