Снимка: БГНЕС
fallback

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма завежда съдебно дело пред Окръжния съд в Пловдив за връщане на мажоритарната собственост и пълния контрол върху Пловдивския панаир от страна на държавата, обяви ресорният министър Трайчо Трайков.

"Проверка на министерството за приватизацията на дружеството е констатирала множество съмнения за закононарушения на Търговския и приватизационния закон", посочи Трайков.

По думите му в момента делът на държавата в Международен панаир Пловдив ЕАД е 49,63%.

Пълдин Туринвест АД на пловдивския бизнесмен Георги Гергов има 50,36%, а 0,01% се държат от частни лица.

Трайков обясни, че по време на общи събрания на Международен панаир Пловдив, проведени през декември 2006 и март 2007, неправомерно е увеличен делът на Пълдин Туринвест, или поне има "сериозни съмнения“ за неправомерността.

Смята се, че нарушения е извършил и тогавашният икономически министър Румен Овчаров, който не е изпълнил стратегията за приватизация на Министерския съвет за панаира.

Oще по темата

Още за съдбата на Пловдивския панаир

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Пловдивчанин

преди 14 години

Мили родни картинки, затова пенсионери бъркат в кофите за *** да се хранят.Егати и държавата, егати и правителството, егати и демокрацията. Къде е Тато да оправи тази свинщина? Та живеят червенитеолигарси и партията майка БСП. За всички останали няма място в Република България.

42

do 46

преди 14 години

а ''кака Цветана'' какви свир..и прави..не епо темата , но спомени

41

Пловдивчанин

преди 14 години

Айдееее на Гоце му изстина местенцето! Панаира на Гергов - простна за всички негови слуги пхаха

fallback