Мачовете на Леванте ще бъдат следени под лупа. Снимка: Ройтерс
fallback

За 9 мача в испанския футбол има сериозни съмнения, че са уредени. Двубоите са се състояли през миналия сезон, като 3 от тях са от елита, а останалите са от втора дивизия.

В две от разследваните срещи от Примера участва Леванте, като съперници на тима от Валенсия са били Депортиво и Селта, които водеха битка за оцеляване до последно и тимът от Ла Коруня изпадна. Другият мач е Сарагоса – Атлетик Билбао.

6-те сблъсъка в Сегунда са Еркулес – Сабадел, Уеска – Сабадел, Сантандер – Жирона, Жирона – Херес, Сантандер – Еркулес и Кордоба – Херес. В по две срещи са замесени Сабадел, Сантандер, Еркулес, Херес и Жирона, което определено е подозрително.

Вчера шефът на Жирона Хоаким Боадас разкри, че клубът му е бил търсен от хора от Сантандер, а освен това от Херес уведомили капитана на отбора, че срещу 120 000 евро са готови да загубят.

„Ние категорично отказахме, първо защото нямахме пари и второ, защото играем честно“ заяви Боадас. От Футболната лига и Върховния спортен съд продължават разследването, в което участва и полицията.

„Трябва да изчистим нашия футбол от корупцията“ обяви президентът на Върховния спортен съд Мигел Карденал.

Още спортни новини може да видите в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Валери Божинов

преди 10 години

Девет са под съмнение. За останалите е сигурно:)

fallback