Снимка: БГНЕС

Много ми се иска в следващия парламент да помислят и за спорт. Това си пожела в интервю за БГНЕС Константин Папазов, след като днес гласува на изборите 2 в 1 за национален и европейски парламент в 9-та Френска езикова гимназия "Алфонс дьо Ламартин".

Папазов призна, че е упражнил правото си на глас и за двата избора, като изрази надежда, че народът ни ще доживее времената, в които ще бъде щастлив. "И за двете. Човек като дойде до тук, то е грехота да гласува само за едното. Както на всички избори - всеки се надява на по-добър живот, на по-добри условия за всеки отделен гражданин на България. Дай Боже наистина да доживеем времената, в които народът ще бъде щастлив. Много ми се иска обаче в следващия парламент следващото правителство да помислят и за спорт. Да, има приоритети, има доста важни неща, които трябва да се решат в държавата, които са основополагащи. Много ми се иска да се обърне внимание на българския спорт, който със сигурност е обречен в момента", призна той, обръщайки внимание към спорта.

Тити споделя мнението, че честите избори в последно време не помагат в дългосрочен план на страната ни. "Като че ли не. Последните изборни резултати показват, че общо взето нещата са в едни рамки, които трудно може да се променят, ако не се появи нещо ново. Винаги като се появи нещо ново, е с много големи надежди и очаквания, които впоследствие естествено не се реализират и това води до още по-голямо огорчение. В края на краищата, на който и суверенът да реши да даде възможност да управлява, трябва да знае, че е част от цяла България и трябва да мислят за народа си", добави той и продължи:

"Не е лесно, със сигурност - ние много ги упрекваме управляващите. Със сигурност не им е лесно, но ако за тях е водещо това да бъде добър животът за всеки един гражданин на България, мисля, че ще намерим някакво компромисно решение. Те трябва да разберат, че представляват отделна група от хора, която е застанала зад тях, но при всички случаи имат една обща цел всичките 240 депутати в парламента - да правят по-добър живота на българина", завърши Папазов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase