Сани Жекова остана доволна от старанието на учениците. Снимка: МФВС

Звездата и лице на българския сноуборд - Александра Жекова, показа в открит урок, че има талант и за учител. 

Пред учениците на 9-и „в” клас от 164-а столична гимназия с преподаване на испански език „Мигел де Сервантес“ Сани демонстрира упражнения по волейбол, баскетбол, федербал и футбол.

Жекова, която бе знаменосец на делегацията за Олимпийските игри във Ванкувър през 2010 г., стори това като едно от лицата на кампанията на спортното министерство „Аз обичам спорта”.

Победителката в стартове за Световната купа по сноуборд остана доволна от дисциплината на учениците и раздаде автографи след часа.

„Видях млади лица, които са заредени с много енергия и имат желание да спортуват, да живеят активно. Много са симпатични и бяха много послушни. За мен беше изключителна чест да се върна в този двор на училището, където съм отраснала и да поиграя малко с учениците. Мисля, че си прекарахме много приятно“, заяви Жекова.

Майсторката на екстремните спортове допълни, че проблемите при днешната младеж идват от семейството и е много важно родителите да стимулират децата си да спортуват, да прекарват повече време на открито сред природата и връстниците си, а не пред компютрите. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase