Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Лидерката в световната ранглиста Каролине Возняцки изхвърли баща си от треньорския си щаб само 10 дни преди началото на последния за сезона турнир от Големия шлем – Откритото първенство на САЩ в Ню Йорк.

Датчанката влезе в черна серия от Уимбълдън насам, където за трета поредна година отпадна в четвъртия кръг, а след това се препъна още на старта на престижните надпревари в Торонто и Синсинати.

От дълго време насам Возняцки е упреквана, че не заслужава да оглавява класацията на професионалистките и не е сътворила нищо запомнящо се в турнирите от Голямата четворка, което още повече увеличи напрежението над нея и може би е една от причините за това й решение.

Самият Пьотър Возняцки, който бе с дъщеря си в Синсинати, сподели, че все още не знае кой ще го наследи на треньорския пост, но изрази подкрепата си към Каролине и й пожела успех.

"От сутрин до вечер слушаме как различни хора обяснят своето виждане за играта на дъщеря ми", заяви Возняцки-старши.

"Сега ще опитаме нещо ново и различно. Аз съм баща на Каролине и винаги ще я подкрепям, но честно казано, не знам още кой ще е новият й треньор", сподели още той.

Още новини от света на тениса в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase