Снимка: Bulgaria ON AIR

"Топлофикация София" е със запорирани сметки заради дългове. Днес министърът на енергетиката Владимир Малинов покани на среща столичния кмет Васил Терзиев и ръководството на дружеството за намиране на трайно решение на проблема. Общите задължения на дружеството са над 1, 6 млрд. лв. към "Булгаргаз" и "Български енергиен холдинг".

"Чух обвиненията от страна на "Спаси София" и не мога да разбера това раздвояване на личността, защото те казват, че дружеството в момента уж се управлява от хора от ГЕРБ, а всъщност дружеството е със запорирани сметки, а пък кабинетът бил на ГЕРБ, кабинетът запорирал сметките... Доста са объркани тези хора", заяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян в студиото на "България сутрин".

Той също така отбеляза, че задръстванията и проблемите с инфраструктурата на София са симптом на лошо управление.

Още по темата
Хекимян подчерта пред Bulgaria ON AIR, че при управлението на ГЕРБ са били поемани ангажименти за подобряване на транспорта и че решенията за отпускане на средства за автотранспорта вече са били взети, въпреки политическите атаки и обвинения.

Гостът обвини управляващите от ПП-ДБ-СС, че не могат да управляват кризите и че в момента само търсят оправдания. Той спомена също така необходимостта от стабилно управление на държавата, което да помогне за разрешаването на проблемите на "Топлофикация" и градския транспорт.

"Моето голямо притеснение е, че София стои на дръпната спирачка заради липса на идея какво ще се случва с града. Следващите години ще виждаме големите проекти, които са оставени от ГЕРБ-СДС, те ще бъдат завършени. Там обаче ще виждаме новите управляващи, които ще правят първи копки на проектите, оставени от Фандъкова и ГЕРБ-СДС", заяви Хекимян.

Той изрази надежда, че срещата между кмета Васил Терзиев, министъра на енергетиката и ръководството на "Топлофикация" ще доведе до решения, като подчерта важността на държавната намеса за решаването на натрупаните дългове и необходимостта от партньорство за подобряване на състоянието на дружеството.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase