Снимка БГНЕС
fallback

Депутат излезе с бърза, актуална и странна политическа инициатива.

Улица „Граф Игнатиев“ в София да бъде прекръстена на „Алексей Навални“. Това е реално предложение на депутата от ПП-ДБ Манол Пейков, според когото инициативата е „уместна и изключително своевременна“. Петиция за преименуване на една от най-знаковите софийски улици: вместо Граф Игнатиев да се нарича Алексей Навални. За това призовава Манол Пейков във Фейсбук.

"Вместо имперското презрение и самодоволство на един пресметлив и безмилостен геополитически играч – полета на свободния дух и саможертвата в битката срещу тиранина. Намирам идеята за уместна и изключително своевременна", написа в личния си фейсбук профил Пейков. Настоящата офанзива може да се смята и като продължение на спорното премахване на Паметника на съветската армия, което раздели България на два големи лагера.

Ул. „Граф Игнатиев“ в столицата носи името на руския дипломат, генерал и министър граф Николай Павлович Игнатиев, който изиграва ключова роля като посланик на Русия в Цариград за подготовката на Руско-турската освободителна война от 1877-1878 г. и последващото подписване на Санстефанския мирен договор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

595

Анонимен

преди 2 месеца

Истинското име на тази тлъста cVuня е Мусайбe Пахлави.

594

По-добре

преди 2 месеца

БАЙ *** отколкото гряф игнатиев

593

Рано е!

преди 2 месеца

Ще дойдат други времена след войната в Украйна, когато не само на тази улица ще бъде сменено името...

fallback