Снимка БГНЕС, архив

Продължава недоволството от промените в пътната организация в София.

След част от живеещите в центъра на протест излязоха и таксиметрови шофьори, които се чувстват ощетени, след като много стоянки за колите бяха премахнати.

Още по темата
От Националния таксиметров синдикат поставиха ултиматум на кмета на София Васил Терзиев да ги възстанови.

"Нашето желание да се срещнем с кмета остава неудовлетворено, напротив, даже получихме съобщение чрез служителя на общинска полиция на входа на общината, че кметът няма да ни приеме. Внесохме заявление, че искаме среща до края на работната седмица, в противен случай минаваме към безсрочни протести на всяка стоянка в града", каза пред БНТ Красимир Цветков - председател на Национален таксиметров синдикат

Той обясни, че има места в София, на които са премахнати по 10 стоянки на квартал и такива, които разполагат с 1 активна в момента.

Красимир Цветков каза, че един от проблемите за таксиметровите шофьори ще бъде съставянето на актове и фишове от контролните органи.

"В тези ситуации ние не можем да им се сърдим, защото все пак стоянките са премахнати и няма знак, който да позволява престоя и изчакването", коментира още той.

БНТ потърси позицията на Столична община, откъде заявиха, че общината не разбира защо се протестира. В публикация в профила на Васил Терзиев във Фейсбук се съобщава, че новите промени на движението в София не премахват стоянките.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase