Снимка БГНЕС
fallback

Оградата пред Паметника на Съветската армия в центъра на София е паднала, предаде БГНЕС. Причините за падането са неясни.

Паметникът е един от най-спорните монументи в България. През последната малко повече от година, откакто започна войната на Русия в Украйна, се увеличи натиска за неговото преместване от центъра в някое по-подходящо за целта място. Предлага се това да бъде Музея на социалистическото изкуство.

И докато течаха бурните спорове между привърженици и противници, паметникът постепенно се рушеше и той се превърна в опасен за столичани. По тази причина общинската администрация реши да го обгради с ограда, за да не пострадат минаващите покрай него граждани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

145

Анонимен

преди 5 месеца

е, те на тва му се вика фалшива информация

144

rambaldievskievich

преди 5 месеца

Явно, 151, съветите са били много изпълнителни спрямо Вермахта, щом са се съобразили с искането им под формата на нареждане към българите дипломатическите отношения да се запазят. Голяма дружба е имало между СССР и Третия райх. 'баси!...

143

Лека корекция,

преди 5 месеца

паметника не се рушеше от само себе си, а от едни гамени с чукове. А оградата не беше сложена да пази гражданите, а паметника от въпросните "граждани". От цялата работа, не ми стана ясно защо завиха паметника с тоя нелеп и смешен траспарант "Европейския път на България"? Може би като информация за умно-красивите, че те не знаят, че сме в Европа, както исторически така и географски и нямаме нужда от ЕС и глупави плакати и табелки, за да го разберем.

fallback