145

Анонимен

преди 5 месеца

е, те на тва му се вика фалшива информация

144

rambaldievskievich

преди 5 месеца

Явно, 151, съветите са били много изпълнителни спрямо Вермахта, щом са се съобразили с искането им под формата на нареждане към българите дипломатическите отношения да се запазят. Голяма дружба е имало между СССР и Третия райх. 'баси!...

143

Лека корекция,

преди 5 месеца

паметника не се рушеше от само себе си, а от едни гамени с чукове. А оградата не беше сложена да пази гражданите, а паметника от въпросните "граждани". От цялата работа, не ми стана ясно защо завиха паметника с тоя нелеп и смешен траспарант "Европейския път на България"? Може би като информация за умно-красивите, че те не знаят, че сме в Европа, както исторически така и географски и нямаме нужда от ЕС и глупави плакати и табелки, за да го разберем.

142

Анонимен

преди 5 месеца

АНОТАЦИЯВъв втората част на втория том на документалния сборник Съюзната контролна комисия в България (ноември 1944 декември 1947 г.) са обнародвани документи, отразяващи изпълнението на условията за примирието, документи за наложените от Съглашението за примирие промени в българските въоръжени сили след прекратяването на военните действия срещу Германия (доклади на съветски и български военни ръководители, отчети на Военния отдел на СКК и др.), документи за установяването на контрол и цензура от страна на Съветското (Съюзното) главнокомандване върху издаването, внасянето и разпространява

141

Анонимен

преди 5 месеца

ВЕЛИКИТЕ СИЛИ И БЪЛГАРИЯ 1944-1947 г.ТОМ СЪЮЗНАТА КОНТРОЛНА КОМИСИЯ В БЪЛГАРИЯ (ноември 1944 - декември 1947 г.) ДОКУМЕНТИ, Втора частКолектив 47.00 лв.10 бр. в наличностДОБАВИ В КОЛИЧКАТАГодина на публикуване: 2019Тип на корицата: МекаКатегория: ИсторияИздание: Първо изданиеСтраници (бр.): 932Формат: n/aЕзик: Български

140

Анонимен

преди 5 месеца

До rambaldievskievichСПОРЕД ДНЕВНИКА НА фИЛОВ бЪЛГАРИЯ ИСКА ДА СКЪСА ОТНОШЕНИЯ СЪС ссср, НИ НЕМЦИТЕ НЕ ДАВАТ, ЗА ДА ИМАТ ДИПЛОМАТИЧЕСКИ КАНАЛИ. ПАК ЛЪЖЕШ ИЛИ ИЗОПАЧАВАШ ФАКТИТЕ

139

Анонимен

преди 5 месеца

До пияница мистикМонумента на окупационната американска армия - Паметника на американските летци...Не забравяйте че след 9.9.44 България е окупирана от Съюзната контролна комисия, в която има предстаВители на четирите страни - САЩ, СССР, АНГЛИЯ И ФРАНЦИЯ.

138

rambaldievskievich

преди 5 месеца

До Анонимен: Защото, 127, тези държави за били наистина под нацистки гнет (особено родината на Хитлер - Австрия (пък и останалите, посочени от теб (Норвегия и Дания най-вече). А у нас не е имало никаква нацистка окупация; даже сме имали дипломатически отношения с СССР (представяш ли си: сателит на Райха и в същото време - с дипломатически отношения с СССР - най-големия му враг ('баси нацисткия сателит, 'баси сме били!...) до обявяването от него на война на България на 5.9.'44 г. Ето затова.

137

Анонимен

преди 5 месеца

Кога ще се премахнат имената на паметници, улици и булеварди на царския режим

136

Анонимен

преди 5 месеца

До пияница мистикИ ТИ СИ ПИЯНИЦА АМА НЕ МИСЛИТЕЛ А ЗОМБИРАН БЕДЕН АМА ДЕСЕН.

135

Анонимен

преди 5 месеца

КОЙТО РУШИ ПАМЕТНИЦИ Е ЗЛОСТЕН ПРИМИТИВЕН НЕОФАШАГА. КЪРВАВИТЕ ЦАРСКИ ВОЙНИ ПЪРВА И ВТОРА БАЛКАНСКА ПЪРВА И ВТОРА СВЕТОВНА И КЪРВАВИТЕ ПРЕВРАТИ, БЕЛИЯ ТЕРОР ОБЕЗКЪРВИХА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД БЕЗ МЪЖЕ И ИНТЕЛИГЕНЦИЯ. ЗАТОВА НАРОДА 90 ПРОЦЕНТА И НАГОРЕ Е ПОСРЕЩНАЛ ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ КАТО ОСВОБОДИТЕЛКА ОТ ТИРАНИЧНИЯ, ПРОТИВОКАНСТИТУЦИОНЕН, БЕЗПАРТИЕН, ЦАРСКИ ДИКТАТОРСКИ РЕЖИМ. ТОВА Е ИСТОРИЯТА А СЕГА ВИ ЛЪЖАТ.

134

Баба Банга

преди 5 месеца

"Кога падне уграда пред паметника, ке се разтури властта на пасалската сглобка и Киро и Бойко ке ги опандизят у женскио затвор онеже тея хитреци си орежят манасльоците и при леля Ставревица у килио ще лежът". - предсказано лето 1976.

133

Това е знак !

преди 5 месеца

Сглобката ке падне !

132

Долу

преди 5 месеца

Събаряй цирея !!!

131

Анонимен

преди 5 месеца

А паметника на ОКУПАТОРА кога ще падне???

130

Анонимен

преди 5 месеца

А *** кога ке падне???

129

Бай Ганьо

преди 5 месеца

Това е Божи знак. Кмета фашист да си ходи. Не забравяйте историята!

128

Еххх

преди 5 месеца

Днес Бг е нацистки сайт ,подкрепящ унищожението на България

127

Анонимен

преди 5 месеца

Що за смотан премиер! Самоназначил се за академик. Що за джендърска и противна коледна уж, украса на София! Що за държава! Как може, ГЕРБ да търпят това?!

126

Анонимен

преди 5 месеца

Скоро и той ще падне