Снимка: Cantus Firmus AD

"Европейски музикален фестивал“ кани отново на музикално-танцов спектакъл "Европа танцува" на 17 май (петък) от 18:30 ч. под куполите на "Ларгото" в центъра на града. Събитието стана традиционна част от програмата на фестивала и вече за осми път ще събере на една сцена представителни младежки танцови ансамбли от София.

Над 250 ще бъдат тази година участниците, които ще забавляват зрителите с богата и разнообразна програма от изпълнения на класически и модерен балет, европейски и български фолклор, латино танци и съвременни денс стилове. Основен партньор за концерта е Дом на културата "Средец", който отбелязва 50-годишен юбилей и се представя чрез участието на своите елитни състави.

За доброто настроение ще се грижат и таланти от различните формации на Националния дворец на децата, в които софийските младежи откриват възможности за развитие на своите художествени умения. Това са Балетна школа „Алегрета“ с ръководител Илина Агова, Клуб по спортни танци „Стил“ с хореограф и преподавател Анелия Серафимова, Студио за модерен балет „Цветни мечти“ (рък. Борислава Бечева-Георгиева и Снежана Бечева), Балетно студио „Макове“ с преподавател Евелина Желева, както и Детско-юношеския фолклорен ансамбъл „Изворче“, ръководен от Симона Андонова и Радослава Тодорова.

"Европа танцува“ ще премине под мотото "За чиста природа", поставяйки като съпътстваща тема опазването на околната среда. Участници в събитието ще бъдат ученици - активисти от Младежка екологична организация „ПанГея“, които ще запознаят публиката с възможностите за намаляване на въглеродния отпечатък и малките стъпки, които всеки отделен човек, още от най-ранна възраст, може да предприеме в тази насока. Водеща на събитието на 17 май ще бъде чаровната певица от Националния музикален театър Елица Красимирова, а автор на сценария е Александър Мутафчийски. Входът за концерта е свободен.

XXIV-тото издание на „Европейски музикален фестивал“ се организира от „Кантус Фирмус“ с финансовата подкрепа на Министерството на културата и с подкрепата на Столичната община. Почетен патрон на форума е г-жа Мария Габриел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase