Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

ВМРО излезе с предложение на мястото на МОЧА да бъде изграден монументален комплекс на основателите на българската държава.

Поредната истерия около преместването на Паметника на Съветската армия в центъра на София вероятно ще завърши по същия начин, както досега. Темата е периодично повдигана през годините, има решение на СОС, но до този момент нито една от политическите сили, управлявали София от падането на комунизма до ден днешен, не е предприела сериозни действия в тази насока, пишат в своя позиция войводите.

Oще по темата
„Новата коалиция  в СОС -  ГЕРБ и ПП-ДБ (коалиция МОЧА), разиграва поредния цирк пред софиянци, като целта им е само една: трупане на капитал по време на избори. ДСБ, ГЕРБ и прочие управляват София вече над 30 години почти без опозиция, а паметникът продължава да си стои на мястото. Защо ГЕРБ и ДБ не махнаха този паметник досега? Софиянски, Борисов и Фандъкова имаха цялата власт - общинска, областни управители, парламент, за да махнат този паметник на сервилността към чужди държави. Три десетилетия приказки, приказки, приказки и претенции за „истинска десница“, заявяват от ВМРО.

От партията са категорични, че „Паметникът на Съветската армия - окупатор трябва да бъде премахнат и на негово място да бъде построен монументален комплекс на основателите на българската държава“.

Това предложение ще бъде внесено от общинските съветници от ВМРО на предстоящата на 9 март сесия на Столичния общински съвет.

Според тях Княжевската градина в София трябва да стане място „за преклонение и патриотизъм, а не сборище на джендъристи и комунисти“.

ВМРО настоява да се действа принципно и да се махнат паметниците на „всички окупатори в София“. „Това означава освен МОЧА да бъде премахната и така наречената Братска могила от Борисовата градина и паметника на бомбардировачите на София пред американското посолство“, заявяват от ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

150

Анонимен

преди 8 месеца

а къде ще ходим да мочаме

149

Скромно мнение

преди 1 година

До А на летците на САЩ? 168 Заслужили сме си. Уж съюзници на Хитлер , ама не баш. Да минем по тънката лайсна и да не участваме във войната. Къде дават така.Пак сме минали с много малко , но после Русия ни го връща тъпкано.

148

А на летците на САЩ?

преди 1 година

Пред посолството на САЩ в София (но отвън, на наша територия) има паметник на американските летци, които са бомбардирали София по време на Втората световна война. По официални данни при бомбардировките загиват 1243 жители на столицата, 1355 са ранени, а разрушените сгради са над 5300, главно в центъра на града. По същото време са бомбардирани и други селища на страната - Драгоман, Враца, Карлово и военното летище там. А за нас да има такъв паметник в столицата ни е позор.

fallback