Тече проверка на фаталния инцидент, при който турист загина вчера на Боянския водопад във Витоша. От Планинската спасителна служба предупреждават, че зачестяват случаите с инциденти в планината. От началото на годината са проведени над 110 спасителни акции.

Още по темата
А свидетел разказа какво се е случило на Витоша.

Павел е със свои близки на разходка до Боянския водопад, когато без да предполага става свидетел на инцидента с фатален край, предаде Bulgaria ON AIR.

"Изведнъж се чува едно изпляскване и хвръкна вода сигурно 2 метра нагоре, помислихме си, че е камък. В следващият момент хората се развикаха "Човек е, човек е" и се втурнаха да му помагат", разказа Павел Митов.

Мъжът, около 30-годишен, пада от 20 метра височина върху скалите край водопада. Туристите наоколо веднага се обаждат на Спешна помощ.

"Целият кървеше - от краката от главата. Беше в безсъзнание, въпреки че се чуваха стонове, но беше в безсъзнание. Около половин час по-късно сърцето му почна да спира, спираше му дишането", допълни той.

Веднага са изпратени две линейки. Около час отнема на планинските спасители, за да стигнат до водопада.

"На мястото на инцидента за минути разбираме, че се отзовал доброволчески екип на ПСС, в този екип е имало лекар, който е предал на нашия екип, че още в първия момент на първичния преглед не е имало спонтанно дишане, зениците не са реагирали, не се е напипвал пулс", коментира говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.

В инциденти като вчерашния медицински хеликоптер би могъл да е от помощ на медиците, смятат планинари.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase