15

Ванката

преди 2 години

Това не са бежанци, а нарушители на държавна граница!

14

дам

преди 2 години

Къде отиде бай Миле да каже нещо? Отговорих му много подробно, дали има други въпроси или отиде да пие ракия пред блока

13

Анонимен

преди 2 години

Качил се е горе на водопада или на едно по-ниско място, където се минава под водопада. Чий го е дирил там? Сам си е виновен. Има ли планинска застраховка, че да му се вдига хеликоптер? Ало, хора, това тук не е благотворителен концерт за провинциалистите около столицата.

12

Вуйчо Ваньо

преди 2 години

Писаха, че се е снимал с телефона и като го изпуснал инстинктивно е тръгнал да го хваща.Не знам дали е вярно ама тия селфита бая жертви взеха. Боянския си е висок водопад, а и стигането до него не е шега работа, особено ако се спускаш от Кулата. Това не е като да тръгнеш с кецове в Борисовата градина. Нелепа история. Бог да помага на близките му и лека му пръст на момчето.

11

до бай Миле

преди 2 години

ох пак се намери някой БАЙ, да говори, ми зависи дали ще се слиза на рапел, това значи че хели-то (както се изразяваш ти) трябва да има едно като лебедка, тогава дължината е по-малка, и пак зависи от машината, максималанта дължина е 80 метра, ако съм на HEC система може и до 200 метра да е. Тогава не те интересува склон, над скалите си (за тази местност говорим).

10

Анонимен

преди 2 години

До Евала - Може и да е като брат ми. Такто разбра, че подкрепя члагарите и ... абе да не казвам нещо, ама се "хлъзна" и той от една скала. Прав му път! Предател чалгарски!!!!

9

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 7 - Мерси за случайния коментар. Ще го помня поне 20 секунди.

8

Анонимен

преди 2 години

Не мога да разбера, защо хроата си рискуват животите по тези чукари. Пълно е с какви ли не зарази, болниците са на ДЕСЕТКИ километри ... ужас!

7

Анонимен

преди 2 години

За да си планинар първото което е трябва да имате екипировка. Много важни са обувките които трябва да са с дълбог грайфер за да не се пързалят. Времето в планината се променя за минути. Докато грее слънце изведнъж завалява дъжд.. Да се избира безопасен маршрут далеч от пропасти. Никога не си правете експерименти с живота защото той лесно се губи. Човешкото тяло е уязвимо колкото и да си мислим че сме силни. Едно невнимание и живота свършва. Бог да го прости човека лош късмет.

6

бай Миле

преди 2 години

До дам Като висиш от хели цял живот, кажи колко е максимум дължината на въжето при ховър. Също така на какво отстояние от склона трябва да са витлата на роторите при ховър.

5

Сата НАТО

преди 2 години

Странно е, че не са чули вик от падащия...

4

дам

преди 2 години

Не знаеш така е, хеликоптера не каца на такива места, пилота поддържа стабилизиран ховър и спуска носилка с парамедик или лекар, да го премести възможно най-нетравматично, да оцени виталитета му и ако се налага да го сложи на oxylog за обдишване, след евакуацията им от мястото каца на чисто пространство за да може пациента и персонала да се прехвърлят в хеликоптера. Аз вися от хеликоптер като лекар цял живот ама в Швейцария, нужен е хеликоптер и тук и акандемия за персонал

3

Анонимен

преди 2 години

Не знам на това място дали щеше да е от полза хеликоптер... Най-близко пак на Момина поляна може да кацне.

2

Евала

преди 2 години

Бил е протестър, който се хвърлил от водопада, като е разбрал за кого е гласувал и за какво е протестирал. Очаквайте опашка от летящи протестъри и антиваксъри скоро.

1

бай Миле

преди 2 години

И тоз ли е бил тръгнал за заветната снимка от върха на водопада? Някои хора си мислят, че планината, макар и Витоша, е като южния парк...