fallback

Електрическите тротинетки превзеха и столицата София. Подобно на почти цяла Европа обаче липсва ясна нормативна уредба за тях, а това би създало и предпоставки за хаос и инциденти, обясняват експертите.

Oще по темата
Някои европейски държави вече започнаха продецура по ограничаване на движението им, а на места дори тяхната забрана.

От Института по пътна безопасност предлагат определен регламент, който вече са внесли и в Столичната община. A именно - в населени места движението да се случва по велоалеите и троатоарите. На места, където това липсва, да се случва най-вдясно на пътя.

И докато се чака нормативната уредба за електрическите тротинетки, в рамките на няколко дни от пускането им под наем в столицата, се появи информация, че има няколко изчезнали машини.

От фирмата уточниха, че всъщност опитите за кражби са били два, но извършителите вече били открити. От компанията също така подчертаха, че тротинетките не могат да се използват без да бъдат отключени, затова откраднати са на практика напълно безполезни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

130

Анонимен

преди 4 години

30000 общинари паркират с пропуски безплатно в целия град и си карат колите, а на вас на ви тротинетки да карате, повече не заслужавате, че ги храните и им плащате паркинга и колите, и бензина, чак се радвате хахаха! Хахахаха! :)

129

Анонимен

преди 4 години

До Бай ИванМи га си . беден мноо ясно че ша ги сметаш 800 лева за пари ... пари били .. джоообни бе момкоооо

128

Анонимен

преди 4 години

Вярвам, че с тротинетки и колела трафикът може да се обклечи значително -поне през летните месеци. Въпросът е общината да намери начин и да се опита да регламентира предвижването, така че те да не бъдат опасни за околните, защото в момента цари лек хаус.А и пешеходци, колоездачи, шофьори, тротинеткаджии трябва да бъдат малко по-толерантни един спрямо друг. Псуването не помага по никакъв начин.

fallback