Кадър: Bulgaria ON AIR

Политически партии искат да яхнат протеста в "Красна поляна", заявиха създателят на групата "#За Красна поляна" Цветан Фиков и представителите на Инициативния комитет в района Десислава Вучева и Мария Пенчева.

Още по темата
По думите им единствената цел на насрочена за утре демонстрация е организаторите да се харесат на ромите в столичния квартал "Факултета".

Представители на АБВ и БСП са организаторите на протеста, обясни Фиков. По думите му те искат да се възползват от каузата на жителите, които протестират за облагородяване на района вече три години.

"Двамата господа, които организират протеста са представители на политически партии - единият е на АБВ, а другият е кандидат за кмет на квартала от БСП. Тяхната кауза цели единствено да се харесат на ромите във "Факултета". Затова и искат изграждане на канализация и инфраструктура там. Това може да стане, само когато бъдат премахнати всички незаконни жилища и къщи. Изгради ли се инфраструктура, те ще бъдат узаконени", каза Фиков.

Десислава Вучева и Мария Пенчева пък обясниха, че ако исканията на Инициатвния комитет в квартала не бъдат изпълнени, то жителите са готови на стачни действия. Те разкриха, че въпреки десетките разговори с властта до момента никой не се е ангажирал с решение на проблемите на квартала.

"Това е нашата битка за проблемите на квартала. Не желаем никоя политическа партия да яхва протеста. Ако нашите искания не бъдат изпълнени, ние сме в стачна готовност", казаха те пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase