Снимка: bTV

Апартаменти от контейнери за транспорт като алтернатива на Виетнамските общежития в столицата. Това е новият  план за решаване на проблема в "Красна поляна". Договорът за изграждането им вече е сключен, съобщава bTV.

Още по темата

След протестите в столичния квартал, общината реши – Виетнамските общежития ще бъдат премахнати до 2020 година. Почти веднага бяха съборени и 3 от опасните сгради. Останките буквално бяха разграбени. Временно настанените в общежитията бяха преместени в други общински жилища, извън гетото.

2 млн. и 400 хил. лв. е цената на нестандартната идея. От 102 контейнера ще бъдат сглобени 51 апартамента. Предвидено е отоплението да бъде вградено.

Общежитията на учениците от 153 гимназия в София са направени по същия модел. Виетнамските общежития трябва да бъдат премахнати – в това са обединени и техните обитатели, и останалите жители в квартала.

Контейнери обаче – не са по вкуса на някои. Според живущите всичко това се случва заради предстоящите избори, от своя страна кметът на район „Красна поляна“ отрече твърденията.

Очаква се строителството на новите жилища да започне до месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase