Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg
fallback

Общ преглед

Около 50 коли се събраха на автопоход против промените в Закона за закрила на детето, предаде Агенция „Фокус“.

Oще по темата

"Доста коли са се събрали на автошествието, не знаем колко още да очакваме, тъй като доста хора ще се присъединят", каза Иво Михов – член на софийската група на организаторите на протести към Националната група „Не на стратегията за детето 2019-2030 година“.

"Ние сме против въвеждането на детско правосъдие в България и смятаме, че всички тези причини за отнемане на деца, които се предвиждат в чл. 36 от Закона за закрила на детето, трябва да бъдат премахнати или съгласувани с родители преди изобщо да бъде приеман този член. Тъй като от два реда той в момента е 30 страници“, заяви Михов

Той уточни, че там са описани всякакви причини за отнемане на деца, които определи като "абсурдни".

„Като например риск от изоставяне – това е повод за отнемане на дете, вписан в чл. 36. А да отнемеш дете поради риск от изоставяне за мен е като да убиеш някого поради риск от отцеубийство – на всеки би трябвало да му звучи абсурдно“, каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Ало

преди 4 години

Тези,които сте за Стратегията и законовите изменения защо не излезете на протест да ви видим колко сте и дали ще ви отразят ? Нали много искате Стратегия,която уж е отменена.Би трябвало да се борите за " по-добрата" България.Мълчите като .... и само мрънкате по тези,които се борят за правата си.Излезте да се докажете,че да видим кои а ви аргументите и да поспорим с вас на всеослушание.

35

Анонимен

преди 4 години

До привържениците на Стратегията:1) Моля, вземете я прочетете подробно и с мисъл.2) Стратегията НЕ предлага решения за справяне със съществуващите проблеми, а напротив - предлага СЕГА да се премахнат много от съществуващите социални структури и за в БЪДЕЩЕ (някога) да направят по-добра соц.система с европейски и наши пари. Но за това стратегия в Стратегията изобщо няма, а е пожелателен текст - да се разруши старото и да се вземат едни пари от едни фондове за ново.

34

sos

преди 4 години

тази стратегия да се криминализира всички "автори" и подписали,защитници и прочие *** в затвора,ама доживот, през деня в урановите мини маменц'то ви соро'соидско,искате заради един психопат да почерним хиляди семейства

fallback