Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед
Кметът на София Йорданка Фандъкова провери изграждането на детска градина за три групи в столичния квартал "Мусагеница", предава Агенция Фокус.

"Тук се изгражда нова сграда за три нови групи, които ще добавят към 10-те, които вече съществуват. Старата детска градина е изцяло санирана, с цялостно обновени инсталации, което означава, че няма да има разлика за децата, които ще учат в старата и в новата детска градина", обясни кметицата.
Oще по темата


По думите й, финансирането на тази нова сграда е за над 1,5 милиона лева и тя ще реши проблема с липсата на физкултурен салон. Оборудването за него пък вече било поръчано.

"Имам уверението, че от есента вече ще могат да се приемат деца в новата яслена и двете нови градински групи, а според кмета на района това до голяма степен ще реши въпросът с негостига на места в детските градини в кв. "Мусагеница"", уточни Фандъкова.

Тя заяви, че това е една от общо 15 нови сгради на детски градини, които Столична община е заложила в бюджета за тази година. Седем от тях вече се строяли, а 8 предстои да започнат да се изграждат всеки момент.

"Това е пътят - работим активно и имаме сериозни инвестиции в образователна инфраструктура. Вече са над 80 милиона лева инвестициите в образование от страна на Столична община само за тази година. Наред с новите детски градини изграждаме и 10 училищни сгради, строителството на които в момента тече. От тях в пет има и физкултурни салони. Спорт и образование, това за мен е грижата за децата и за семействата. Това е и най-важната задача", категорична е Йорданка Фандъкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

ай сиктир

преди 4 години

Задават се избори и ще започне по два пъти на ден да ходи на проверки досущ като еднокнижника с цяла орда драскачи подире и. Да гледа само да не я посрещнат с камъни, че нещо на хората им е дошло до гуша от "ударници" като нея.

12

Ели

преди 4 години

Николай Стойнев на Фандъкова човек има ли право Николай Стойнев да има фирми и да му е дадено тази власт на Николай Стойне

11

Анонимен

преди 4 години

Спрямо 2009 г. за 11 години управление на ГЕРБ родените деца в София са спаднали от 15 хиляди на 13 хиляди. В другите области е още по-голям спад.

fallback