Снимка: архив, Булфото

Всички, които казват, че планът е приет, откровено лъжат. Това че хората се поддават е съвсем обяснимо, но това, че политици и общински съветници лъжат буквално за ситуацията в момента и плашат хората е безотговорно и недопустимо и няма да го допусна, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова в Борисовата градина пред журналисти.

Миналата седмица спортният министър Красен Кралев коментира промените в устройствения план на Борисовата градина, като изтъкна, че планът не е съгласуван с министерството, което е един от най-големите собственици на имоти в парка. Според него, новият план не предвиждал строителството на нови спортни обекти, което можело да се окаже проблем в близко бъдеще.

Още по темата

"Има сериозно разминаване между нашите планове за развитие на спортната инфраструктура в Борисовата градина и това, което този план предлага", написа министърът във Facebook.

„Много се спекулира с подобрения Устройствен план. Искам специално да обърна внимание, че възложихме изработването на плана, за да запазим Борисовата градина. Приемането на плана е най-важната гаранция, че паркът няма да бъде застрояван и променян драстично. Личната ми позиция е, че паркът ще запази във вида, в който го обичаме“, коментира кмета Фандъкова.

Тя заяви, че ще настоява за промени, които да гарантират запазването на облика му, а предложението на архитекта за изграждане на климатично училище не намира за подходящо.

Въпреки това столичният кмет изтъкна, че подкрепя запазването на обектите на Спортна София и на Конната база, както и изграждането на подземен паркинг и реновиране на стадионите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase