fallback

В позиция "Инвестбанк", чието име се появи в медийни публикации във връзка с венецуелската афера, отричат да са имали директни отношения с трезори във Венецуела.
Oще по темата


Финансовата институция няма и не е имала кореспондентски отношения с венецуелски банки, се посочва в позицията. Оттам отричат и наличието на транзакции, свързани с Държавната петролна компания на Венецуела.

И уточняват: Извършените входящи и изходящи трансфери са свързани основно с доставка на хранителни стоки за Венецуела, за които включително имаме представени товарителници.

Според финансиста Преслав Райков самите схеми се правят така, че да са трудно проследяеми транзакциите.

"Точно тези схеми се правят по такъв начин, че винаги да има повече страни, повече банки, парите минават през по-голям кръг от хора, за да се докажат по-трудно, че са от т.нар. "черни пари". Напълно е възможно "Инвестбанк" да не е замесена в аферата", обясни Райков в "България сутрин".

Той е категоричен - в целия свят при подобни схеми се перат около 15 млрд. долара.

Разследващият журналист Николай Христов смята, че не е сериозно американските служби да алармират българските, че се извършват нередни практики на наша територия.

"Защо българските служби не знаят за какво става дума. Всички въпроси в момента са отправени към ДАНС. Апелирам службата да "открехне" вратата към случая", категоричен е журналистът пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

КАКВО СЕ Е СЛУЧИЛО?

преди 5 години

Венецуелското правителство е привело едни милиони за закупуване на ХРАНА , които АМЕРИКАНЦИТЕ окрадоха , за да закупят ОРЪЖИЕ и го вкарат под формата на ПОМОЩИ в страната която при продажбата на петрол си ОТКАЗА ДА ПОЛЗВА ДОЛАРА КАТО ПЛАТЕЖНО СРЕДСТВО!!На никой не му прави впечатление, че ВЪПРОСНАТА СМЕТКА която бе блокирана в ИНВЕСТБАНК , не е в ДОЛАРИ , а в ЕВРО!!САЩ са бесни. Във Венецуела на ДОЛАРА Е ПОДПИСАНА ПРИСЪДАТА. И САМО ТАМ ЛИ? АМИ В РУСИЯ , ИРАН , ИРАК , КИТАЙ ......??

46

Пешо

преди 5 години

Че ДАНС е гола вода го знаят и децата. Там политиците си набутват свои послушни некадърници. Все пак банката е трябвало да алармира. Един адвокат получава едни огромни пари, които веднага изчезват нататък по веригата-това си е класически случай на пране на пари!

45

Анонимен

преди 5 години

Много трудно е да се сдобиеш с договор от държавна компания за изпълнение на определена услуга за някаква доставка с вид плащане предплата дори да е наясно даден бизнесмен как ще процедира нещата с организацията по закупуването,консултациите с плащанията по нататък,дори и по някаква линия да е разбрал,че въпросната компания има нужда и че търси вид изпълнител за тази услуга,само как влезе и се появи за предложението конкретно що предлага от което имат нужда с голяма любезност го приемат и до тук

fallback