fallback

Законодателната власт може да започне да мисли за въвеждането на различни видове стимули в борбата с мръсния въздух, защото очевидно санкциите не работят. Това е мнението на заместник-председателя на Столичния общински съвет Иван Велков, което той изрази в предаването "Денят ON AIR".

"Ако се тръгне сериозно и се мисли за данъчни облекчения за хора, домакинства, индустрии или технологии, които щадят околната среда и въведем фискални стимули за друг тип потребление, ефектът ще е в пъти по-сериозен", заяви Иван Велков пред Bulgaria ON AIR.

Oще по темата


Според него не трябва постоянно да се гледат цифрите и нормите на замърсяването на въздуха, а да се работи срещу отстраняването един по един на източниците на това замърсяване.

"Мерки насочени конкретно към един или друг причинител не водят до бърз ефект, ако няма комплексен подход", подчерта още заместник-председателят на СОС в "Денят ON AIR".

Според Иван Велков не може да се каже в София кой точно е източникът на замърсяване, заради който се превишава нормата. Той обясни още, че половинчати мерки, като спиране на автомобили, няма да премахнат причините за замърсяването, а миенето на улиците и поддържането на чистота е нещо задължително, което трябва една община да прави.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Не се знае ли?!

преди 6 години

При наднормено замърсяване в София много добре се знае кое замърсява.На първо място това, е използването на твърдо гориво, което замърсява в пъти повече от всичко останало взето заедно - до примерно 32 пъти повече в екстрени случаи, каквито измериха в София около Нова година.На второ място е неизмитите улици, което замърсява около 14 пъти повече от всичко останало взето заедно без използването на твърдо гориво.На трето място са останалите замърсители, които замърсяват около 4-5% от нормите

16

Анонимен

преди 6 години

Според него(Иван Велков - ГЕРБ) не трябва постоянно да се гледат цифрите и нормите на замърсяването на въздуха, а да се работи срещу отстраняването един по един на източниците на това замърсяване.*Некадърник. Ако имаме замърсяване от 400 мкг/м3, каквото имаше в предишните дни на някои места, то 370 мкг/м3 бяха от горенето на гуми и други работи, но той ще отстранява едно по едно останалите 100 неща. *И да научи какво е цифра и какво е число.

15

Анонимен

преди 6 години

Цитат: Според Иван Велков не може да се каже в София кой точно е източникът на замърсяване, заради който се превишава нормата.*Да подава оставка веднага, щом не знае, че единствено горенето на гуми, дърва, въглища и т.н. замърсява наднормено София.

fallback