17

Не се знае ли?!

преди 6 години

При наднормено замърсяване в София много добре се знае кое замърсява.На първо място това, е използването на твърдо гориво, което замърсява в пъти повече от всичко останало взето заедно - до примерно 32 пъти повече в екстрени случаи, каквито измериха в София около Нова година.На второ място е неизмитите улици, което замърсява около 14 пъти повече от всичко останало взето заедно без използването на твърдо гориво.На трето място са останалите замърсители, които замърсяват около 4-5% от нормите

16

Анонимен

преди 6 години

Според него(Иван Велков - ГЕРБ) не трябва постоянно да се гледат цифрите и нормите на замърсяването на въздуха, а да се работи срещу отстраняването един по един на източниците на това замърсяване.*Некадърник. Ако имаме замърсяване от 400 мкг/м3, каквото имаше в предишните дни на някои места, то 370 мкг/м3 бяха от горенето на гуми и други работи, но той ще отстранява едно по едно останалите 100 неща. *И да научи какво е цифра и какво е число.

15

Анонимен

преди 6 години

Цитат: Според Иван Велков не може да се каже в София кой точно е източникът на замърсяване, заради който се превишава нормата.*Да подава оставка веднага, щом не знае, че единствено горенето на гуми, дърва, въглища и т.н. замърсява наднормено София.

14

До кеке и морячето

преди 6 години

Спорът ви е безмислен. Тецовете в София са на газ и само при авария с доставката на газ, може да минат на мазут. Тецовете в София са доставчиците на парното, т.е. на чист въздух. Отоплението на ток веднага ще претовари мрежата, а и токът не може да стопли като парното или дървата и въглищата. Замърсителят ще си остане -горенето на гуми и други подобни, както и некачествени дърва и въглища.

13

Моряк и половина

преди 6 години

до Кеке,аз за 4 цифрена сума на месец, ще си продам ли половината живот според теб?! Или си мислиш, че работата е балкан турист!

12

Анонимен

преди 6 години

А къде остана принципът "замърсителят плаща"? Стана така, че "дихателят плаща", а замърсителите я карат на вересия!

11

Анонимен

преди 6 години

Ами стимулирайте ползването на ТЕЦ, спосорирайте цената. Да, но нали това е "касичка"? Всякакви безумия през нашия джоб ще измислите, но парното и златното билетче не пипате!

10

нене

преди 6 години

До Анонименама нали ако всички хора минат на газ и на него цената ще стане като на тока...не се залъгвайте бе хора..все пак това е РОДНА БЪЛГАРИЯ.......

9

Анонимен

преди 6 години

Най-големите замърсители са едни избиратели на ГЕРБ, които данъци не плащат и живеят на наш гръб. Какви данъчни облекчения, какви стимули ще ги спрат да горят гуми, пластмаси и т.н., както предлага този некадърник?

8

кеке

преди 6 години

До Моряк и половинати да не си от тия дето взимат хилядарки на месец та си толкова убеден, защото повече от хората не вземат четирицифрени заплати и незнам как ще си плащат по -скъпичко тока тогава.

7

кеке

преди 6 години

абе нека тия *** вдигнат заплатите на хората, тогава естествено че всеки ще предпочете по -чистото, по -лесното и по-удобното. Никой няма да се разправя с дърва и въглища.

6

Необходима

преди 6 години

е ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА в областта на горивата за отопление и автомобили. Това което идва на ум на данъчните у само увеличение, но няма как да стане, не и при този жизнен стандарт. В нормалните държави са въведени гъвкави нива на ДДС и акцизи, така, че държавата да може да прави политика с данъците т.е. горивата, които са най-екологични /и имайте в предвид че това не е електроенергията, с изключение на тази от възобновяеми источници/ са с най-ниски акцизи и ДДС много често ставката е 0.

5

Анонимен

преди 6 години

Защо парадираме с мръсният въздух, като цял живот е такъв, докато паралелно на него ни пробутват да ядем ***?

4

Анонимен

преди 6 години

Колите по модел след 1999 замърсяват по-малко от цигара. Кое да ограничим?

3

Анонимен

преди 6 години

Некадърниците в общината си търсят оправдание. За чист въздух трябва да се спре горенето на гуми и какво ли не още, както и да се спазват някакви норми за дървата и въглищата. Разбира се и улиците да се мият. Нищо друго няма да помогне.

2

Моряк и половина

преди 6 години

Проблема на София с мръсният въздух е в ТЕЦ-а , не в колите! Трябва да се затвори и хората да се отопляват на ток! По-скъпичко ще е, но здравето цена няма!

1

Анонимен

преди 6 години

Това си е далавера. Правят ти данъчно облекчение от 50 лева на година и си пускаш парно на природен газ за 4 бона.