Снимка: прессекретариат на държвания глава
fallback

Държавният глава Румен Радев разговаря на "Дондуков" 2 с най-добрия български тенисист Григор Димитров, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Oще по темата
Президентът поздрави Григор Димитров за спечелената наскоро титла в турнира от сериите "Мастърс 1000" в Синсинати. По време на срещата Григор Димитров запозна държавния глава с идеята си за създаването на Академия за тенис в България, която да се превърне в център за обучение и да приобщи повече деца към спорта.

Вдъхновението на младите хора да се занимават със спорт, да се усъвършенстват и да си поставят високи цели е обща задача на спортните дейци и на институциите, беше общата позиция на президента Радев и на Григор Димитров. 

"С неуморния си труд, желание за победа и отдаденост към спорта вдъхновявате стотици деца, които вземат ракетата и усърдно тренират на корта. Вие изведохте българския мъжки тенис до недостигнато до този момент ниво", допълни президентът и пожела на първата ни ракета да покорява още много нови спортни върхове.

Григор Димитров изненадващо се появи днес в родния си град Хасково, където се срещна и с кмета на общината Добри Беливанов, с когото обсъдиха варианти за развитие на тениса в града. Най-добрият ни български тенисист оцени доста високо и подобрението на тенис-кортовете на спортната площадка "Юнак", като заяви, че спокойно може да тренира и там.

Гришо е в страната за няколко дни, за да се види със семейството си и приятели. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 6 години

С празни приказки не става,трябва и талант,а на Гришо той ми липсва!

17

Тато из Правец

преди 6 години

На земляците от Хасковско им е през онъз работа какво мислите за тях ! И двамата са успели мъже ! А вие ще пиете бира кен и ще чакате кебапчета на промоция...

16

Анонимен

преди 6 години

тука неква селска ГМЕШ има повече Права от Другите ? Немаа стане !

fallback