Снимка: Булфото

Общ преглед

"Връщането ми у дома ми дава голяма сила и перспектива за бъдещето и винаги след това се чувствам доста по-отпочинал. Защото знам, че после трябва отново да започна с тренировките, с фитнеса и въртележката започва отново да се върти", заяви Григор Димитров, който след дълго отсъствие се завърна в родния си град Хасково, за да се види със семейството си и приятели. 

26-годишният тенисист сподели, че е хубаво да се видиш с роднините си и мястото, откъдето си тръгнал при неговия толкова бърз живот - всяка седмица на различно място.

"Затова максимално използвам дните като днешния, в които съм свободен да правя това, което ми се иска", добави той. 

"US Open приключи малко по-рано за мен. Но като цяло имах добри 7-8 седмици в Щатите и сега започвам да се подготвям за Азия. Смятам, че за турнира в Шанхай, който предстои, имам добри шансове", заяви пред журналисти звездата на родния тенис.

Той уточни, че до края на годината има 5-6 турнира и че целите му си остават същите. 

"След това започвам отново. Трябваше ми обаче наистина малко почивка", добави тенисистът.

Днес Григор пристигна на тенис-кортовете на спортната площадка "Юнак", където се провежда 4-дневен турнир за деца до 8, до 10, и до 12 години за купа "Хасково", където бе посрещнат горещо от младите състезатели. С него бяха още майка му Мария и баща му Митко.

Григор Димитров се срещна днес и с кмета на Община Хасково Добри Беливанов. 

"Темата бе развитието на спорта в Хасково", казаха от общинския пресцентър.

Супер звездата поздрави кмета за предстоящия празник на града и двамата обсъдиха варианти за развитие на тениса в Хасково. Деветият в листата на АТР изрази задоволството си от новите кортове на клуба, в който е картотекиран "Хасково 2015". 

"Кортовете са супер. Мога да тренирам и тук. Искам да виждам повече деца на това място", каза той, цитиран от  БТА.

По време на посещението си на корта Григор раздаде автографи и се снима с децата, които участват в турнира по повод деня на Хасково 8 септември.

С решение на Общинския съвет стара спортна площадка бе отдадена на 25-годишна концесия на тенис клуб "Хасково 2015", в който Григор е записан под щ1. Зам.-председател на клуба е бащата на звездата Митко Господинов. В нея досега са вложени над 280 000 лева. Там в момента тренират над 170 деца. Сред тях е и един тенисист от Русия, има заявки за тренировки на още няколко деца от чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар