Снимка: архив БТА
fallback

Кметът на София Йорданка Фандъкова е поискала от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) да спре аварийния ремонт на фугите над бул. "Симеоновско шосе“, започнал преди дни.

Oще по темата

Именно този ремонт предизвика огромни задръствания на Околовръстния път в последните дни. Вчера социалната мрежа беше залята от недоволството на блокирани и закъснели за работа софиянци.

При инспекцията на ремонтите на бул. "Цариградско шосе“ в района на "Орлов мост" днес Фандъкова каза: "Искам да уверя всички граждани, че си даваме сметка за огромното затруднение, което има през този месец с движението в София“.

Когато се пусне изцяло движението по бул. "Цариградско шосе“ в района на "Орлов мост“, тогава АПИ трябва да започнат ремонтът на бул. "Симеоновско шосе", допълни кметът и поясни, че той ще приключи следващата събота и неделя.

Фандъкова припомни, че във вчерашния ден там е било невъзможно да се премине и поради тази причина е поискала отлагане с няколко дни и на разширението и на цялостната реконструкция на бул. "Тодор Каблешков“.

Работата ще започне след като се възстанови движението по бул. "Цариградското шосе" и се ремонтира моста при бул."Симеоновско шосе". Реконструкцията на бул. "Тодор Каблешков" включва разширение и изграждане на нов мост, като срокът е три месеца, съобщава "Фокус".

Едновременно с Орлов мост ще се ремонтират и участъци от бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" в участъка от ул. "Гурко" до Орлов мост. Той ще е затворен за движение през следващата седмица и ще е готов заедно с Орлов мост.

Тя уточни, че Столична община не може да си позволи да ремонтира изцяло този участък и затова това ще се извърши частично. Кметът на София изрази надежда, че хората ще разберат и ще я извинят за причинените неудобства.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 6 години

Оставка на Некадърницата. Тази няма никакви качества за кмет. Сложиха я, но защото е послушни и снася откраднато то на Суджука.

29

Анонимен

преди 6 години

СЛУШАТ БОКО, СМЕЯТ ЛИ ДА СЕ ОБАДЯТ САМИ-НЕЩАСТНИЦИ-ЗА ТОВА СМЕ НА ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ.

28

Анонимен

преди 6 години

Най-красивото на София са парковете ѝ.Самата столица има нужда от голям ремонт и по-красива фасада,че е с много излющени и лош външен вид сгради,лоши улици и тротоари,неуредени междублокови пространства,но не за сметка на парите за провинцията.Всички пари още от бай Тошово време се наливат само в столицата,тази практика трябва да престане,да се помогне и на останалата част от страната,за да не се концентрира населението само на едно място.

fallback