Снимка: Столичната община

На четири места в София ще има монтирана украса, свързана с предстоящите Великденски празници, съобщи Столичната община на сайта си.

Тя се състои от един от традиционните символи на празника. Декоративни яйца ще бъдат украсени с естествени цветя и зеленина и ще бъдат разположени на няколко площадни пространства. Първите три декоративни яйца вече могат да се видят в парка на НДК. Предстои аранжирането и в Градската градина пред Народния театър „Иван Вазов“, в градина „Свети Седмочисленици“ и на площад „Св.Неделя“.

Предвидените временни инсталации са с по три елемента с различна височина между 1 и 2.5 м. На площад „Св.Неделя“ ще бъде монтирано едно 3-триметрово яйце с богата зеленина и цветя.

За украсата се използват десетки естествени цветя като – петуния, вербена, лобелия, тагетист, които са характерни за този сезон на годината. Богати на различни багри – розово, цикламено, червено, зелено цветните решения ще създават настроение за жителите и гости на града.

Проектът за разполагане на временните съоръжения за украса е съгласуван от работна група, в чийто състав влизат представители на общинския съвет и експерти от различни направления на общината. Председател е арх. Росица Николова, която е общински съветник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase